4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Eroğlu: İşsizliği çözeceğiz

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İş-Kur'la vasıfsız işçiler için tüm dünyada geçerliliği olan sertifikalı eğitim programı hazırlayacaklarını söyledi.

Bakan Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı binasında partisinin belediye başkanlarıyla biraraya geldi. Eroğlu yaptığı konuşmada, belediye başkanlarından verdikleri sözleri tutmalarını istedi. Yerel seçimlerde büyük gayret gösterdiklerini ve Afyonkarahisar'ın seçimlerde destan yazdığını ifade eden Bakan Eroğlu, AK Parti'nin Afyonkarahisar'da Türkiye ortalamasının üzerinde oy aldığını dile getirdi.

Bakan Eroğlu, "İlk 99 gün içinde farklı çalışacaksınız. İlk yüz gün demiyorum. 99 gün diyorum. Çünkü belediye başkanlığında ilk üç ay çok önemlidir. Vatandaşa güzel hizmetler yaptığınızı gösterin. İlk intiba çok önemlidir. Vatandaş ilk üç ayda belediye başkanını gözlemleyip, ilk intiba güzel ise sonu da güzel olur. 6 ay toparlanamadınız. 7 aydan itibaren hizmet yapmaya başladınız. Bu vatandaşın gözünde başaralı olacaksınız anlamına gelmez. Sizler altyapı, üstyapı, çevre, ağaçlandırma gibi sözler verdiniz. Bu sözleri teker teker yerine getireceksiniz. Gerekirse makamınızın arkasına bir kara tahta koyacaksınız. Verdiğiniz sözleri teker teker yazıp, 'bugün ne yapabilirim, bugün hangi verdiğim sözü yerine getirebilirim' gibi çalışmalarda bulunabilirsiniz" dedi.

"BAŞKANLARIN ANKARA'YA GELMESİNE GEREK YOK BEN ZATEN GELİYORUM"
Eroğlu, Afyonkarahisar halkının Ankara'da hizmetkarı olduklarını belirterek, "Ben Afyonkarahisar'a sık sık geliyorum. Memleketine en çok gelen bakanlar arasındayım. Afyonkarahisar'a vefa borcumuz var. Onu ödemek zorundayız. Siz belediye başkanları olarak Ankara'ya kadar gelmenize gerek yok. Taleplerinizi bana isterseniz e-maille, isterseniz vazifeli arkadaşlarımızla ileterek bana ulaştırabilirsiniz" diye konuştu.

Bakan Eroğlu, belediye başkanlarının yapılacak işleri takip etmelerini de isteyerek, "Her şeyin yüzde yüzünü gerçekleştirmek imkan meselesidir. İmkanlar sınırlı olduğundan sizler en gerekli hizmetten başlayarak, imkanlarınız doğrultusunda çalışmalarda bulunun. Halk sizden hizmet bekliyor. Farkınızı gösterin. Çevreci belediyecilik anlayışı ile her yeri pırıl pırıl yapacağız" şeklinde konuştu.

Bakan Eroğlu, suyu olmayan yaşam kesimi kalmayacağını kaydederek, su konusunda kendilerinin uzman olduklarını söyledi. Eroğlu, "Su bizim için çok kolay. Biz koskoca İstanbul'a su veriyoruz. Suda sıkıntı olan her beldeye ve kesime baraj ve gölet yapılacak. Bazı bölgelerde arsenik sorunu var. Bu sorundan da kurtulmanın iki yolu bulunuyor. İstenirse artıma tesisi kurarız, istenirse o civarda başka kaynak varsa o kaynağı kullanırız. 2012 yılı sonuna kadar hem sulama hem de köylerimizde su problemi olmaması gerekiyor" dedi.

"ÜLKEMİZDEKİ İŞSİZLİĞİ ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ"
Türkiye'deki işsizlik sıkıntısına da değinen Bakan Eroğlu, işsizlik konusunda İş-Kur'la ortak çalışarak çözüm getireceklerini söyledi. Bakan Eroğlu, "Her yer kalifiye eleman arıyor. Biz vasıfsız işçiler için bütün dünyada geçerliliği olan eğitim programı yapacağız. Bu çalışmayı İş-Kur'la ortaklaşa yapıyoruz. Hem eğitim alanların yevmiyesini vereceğiz hem de tüm dünyada geçerli olacak sertifika vereceğiz. Buradan sizlerin huzurunda yeni bir müjde veriyorum. Afyonkarahisar için bin kişilik kontenjan aldık.

Bu bin kişiyi talep olan alanlarda eğiteceğiz. Eğitimlerde de kişilere parasını vereceğiz. Ben fevkalade hizmet götürülen belediye çok gördüm. Örnek olarak Antalya'yı söyleyebilirim. Antalya'ya tarihinde gitmeyen hizmetler götürüldü. Altyapılarından denizlerine kadar modern bir kent haline geldi. Buna rağmen AK Parti Antalya'da kazanamadı. Sizden isteğim vatandaşlarla gönül bağı kurup, iç içe bulunun. Hiçbir beldemizde aç ve açıkta insan kalmasın. İnşallah hep birlikte Afyonkarahisar'ın, ilçelerinin, beldelerinin ve köylerinin geleceğini hazırlayacağız" " diye konuştu.

Bakan Eroğlu, toplantı sonunda belediye başkanlarının yazılı ve sözlü taleplerini kabul etti.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 19:51:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?