3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Eroğlu balık salma töreninde...

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da Seydiler Barajı'na yavru balık salma törenine katıldı.

Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesi Seydiler beldesindeki Seydiler Barajı'nda yavru balık salma törenine katılan Bakan Veysel Eroğlu'yu protokol üyeleri ve tören alanına gelen belde halkı karşıladı. Ramazan Bayramı dolayısıyla belde halkı ile bayramlaşan Bakan Eroğlu, daha sonra törene katılan kadınların yanına giderek, baraj tamamlandığında vermiş olduğu sözü tuttuğunu dile getirdi. Eroğlu, kadınlara barajın yanı başına mesira alanı yapılması konusunda da söz verdi.

Bakan Eroğlu, kendisini karşılamaya gelen çocuklar ile de yakından ilgilendi.
Bakan Veysel Eroğlu daha sonra yavru balıkların salınacağı baraj kıyısına gelerek bir süre balık tuttu. Daha sonra Eroğlu, beş bin adet yavru balığı Seydiler Barajı sularına saldı. Yavru balıkları salan Eroğlu, daha öncesinde tuttuğu balık ile de basın mensuplarına poz vermeyi ihmal etmeyerek, balığın büyüklüğünden dolayı, "Koç gibiler maşallah" dedi.

Bakan Eroğlu Afyonkarahisar'daki gölet ve barajlara toplam 215 bin yavru balık salındığını söyledi. Eroğlu daha sonra kendisi için hazırlanan balıkların tadına bakarak Seydiler beldesinden ayrıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2009 Pazartesi 19:20:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?