1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Eroğlu bayramlaşma törenine katıldı

BAKAN EROĞLU, EMİRDAĞ'DA BAYRAMLAŞMA TÖRENİNE KATILDI

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kurban Bayramı'nda vatandaşların yüzde 99'nun mevzuata uygun hareket ederek kurbanlarını rastgele yerlerde ve sokaklarda kesmediğini söyledi.

Kurban Bayramı tatilini Afyonkarahisar'da geçiren Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, Emirdağ Belediyesi'nde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Bayramın üçüncü günü Emirdağ ilçesinde vatandaşlarla buluşan Bakan Eroğlu, kendisini karşılayan vatandaşlarla bayramlaşarak çocuklara çikolata verdi. Belediyeyi de ziyaret eden Bakan Eroğlu, ilçeye yapılan yatırımlar hakkında bilgi vererek, vatandaşların isteklerini dinledi.

Belediye ziyaretinin çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Eroğlu, Kurban Bayramı'nda vatandaşların genel olarak çevre temizliğiyle ilgili mevzuata uygun davrandığını aktardı. Eroğlu, "Esasen ben kendim birinci bayram günü İstanbul'da, ikinci bayram günü sabahı Ankara'da ve Afyonkarahisar'da inceleme yaptım. Arkadaşlardan Çevre ve Orman İl Müdürlerinden de bilgi aldım. Esasen netice çok iyi. Vatandaşlarımızın yüzde 99'u mevzuata uygun hareket etmiş. Kurbanını rastgele sokaklarda,

şurada, burada kesmedi. Ama çok da az olsa bile bazen sokaklarda, ya da kaçan hayvanı kesmek suretiyle mecbur kalıp da kesenler oldu. Bunlar son derece istisnai" dedi.

"KİMSENİN TÜRKİYE'NİN İTİBARINI ZEDELEMEYE HAKKI YOK"

Bir gazetenin Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Kurban Bayramı'ndaki çalışmaları neticesinde 10 üzerinden 6 aldığı yönünde değerlendirmede bulunduğunu söyleyen Eroğlu, öyle bir hesabın yapılamayacağını ifade etti. Eroğlu şöyle konuştu:

"Bana göre öyle hesap edilmez. Türkiye'de kaç tane kurban kesiliyor, bunların yüzde kaçı düzenli, mevzuata uygun kesiyor, yüzde kaçı mevzuata uygun kesmiyor, ona göre yapılır. Bana göre belki 10 üzerinden 10 alamadık ama 10 üzerinden en azından 9-9 buçuk aldığımıza inanıyorum. Çünkü vatandaşlarımın yüzde 95'i, belki yüzde 99'u, mevzuata uygun hareket etti. Cezalar 5 kat artırıldığı için bunu da daha önce duyurduk. Kimsenin gözünün yaşına bakmıyoruz. Hatta bazı gazetelerde çıkan istisnai durumlar için de

gerekli tahkikat yapacağız onları da cezalandıracağız. Hiç kimsenin mevzuat dışı hareket ederek Türkiye'nin itibarını zedeleyeme hakkı yoktur. Hayvanlar da canlıdır. Hayvanlara karşı da saygılı olmamız, onları da sevmemiz gerekir diye düşünüyorum. Onları sopayla döverek yaklaşmak dinimizin emirlerine aykırıdır. Vatandaşlarımızın büyük bir kısmı çok olgun bir şekilde davrandı. Onlara ben gönülden teşekkür ediyorum. İnşallah diğer hadiseler de bundan sonra olmayacaktır. Daha sıkı takip edeceğiz."

"BAKANLIKLA KAMU KURUMLARI ARASINDA SORUN OLMAZ"

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Orman Bakanlığı arasında bir sorun olup olmadığı şeklindeki soruyu ise Eroğlu şu şekilde yanıtladı:

"Bakanlıkla kamu kurumları arasında sorun olmaz. Belki bir kişinin meselesini, Bakanlık ile Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında bir tartışma haline getirilmesi doğru değil. Bana intikal eden herhangi bir hadise yok. Biz Çevre ve Orman Bakanlığı için en büyük yatırımları yaptık. Antalya, Mavi Bayraklar arasında dünyada ilk 3'e giriyor. Bütün atıksu arıtma tesisleri tamamlandı. Ayrıca bütün sahiller tertemiz. Antalya sürekli taşkınlara maruz kalıyordu. Taşkınlardan korumak için yaptığımız hizmetler çok

büyük. Şu anda Antalya'nın 2050 yılına kadar içme suyu problemini çözecek projeler üzerinde tartışıyoruz. Antalya'ya yapılan hizmetler çok farklıdır."

Bakan Eroğlu ilçeye yeni yapılan Ömer Halaç Diyaliz Merkezi'nin de açılışını yaptı. Eroğlu, yapılan yardımların önemine işaret ederek, "Bir insan vefat edince dünyadaki her şeyi burada kalıyor. Mezara girerken akrabaları geri dönüyor. İnsan ile beraber öbür dünyaya intikal eden dünyada yaptığı hayır ve hasenatlardır veya arkasından onun bıraktığı eserler, evlatlarının ve akrabalarının yaptıkları yardımlar ona ulaşıyor. Kefenin maalesef cebi yok" ifadelerini kullandı.

BAKAN EROĞLU, EMİRDAĞ'DA BAYRAMLAŞMA TÖRENİNE KATILDI
BAKAN EROĞLU, EMİRDAĞ'DA BAYRAMLAŞMA TÖRENİNE KATILDI
BAKAN EROĞLU, EMİRDAĞ'DA BAYRAMLAŞMA TÖRENİNE KATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2010 Perşembe 15:09:04
Güncelleme :18 Kasım 2010 Perşembe 15:22:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?