4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Eroğlu doğaya keklik saldı

Zafer Haftası kutlamalarına katılmak üzere Afyonkarahisar'a gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, yapımı tamamlanan tesisleri hizmete açtı.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile beraberindekiler, ilk olarak Çobanlar ilçesinde yapımı tamamlanan bir seranın açılışına katıldı. Çobanlar ve Afyonkarahisar için teknolojik seranın önemli bir yatırım olduğunu kaydeden Bakan Eroğlu, Venlo tipi cam seranın 50 bin metrekare alandan oluştuğunu, bu serada salkım domatesin kesintisiz 12 ay üretilebileceğini söyledi. 300 kişinin serada iş imkanı bulacağını kaydeden Bakan Eroğlu, seranın Afyonkarahisar'a ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi. Eroğlu, "Burası istihdam demek, iş demek ve aş demek. Afyonkarahisar'da jeotermal kaynak var. Hem iklim özellikleri hem de jeotermal kaynak birleşince, hakikaten Afyonkarahisar teknolojik sera için ideal bir şehir'' ifadelerini kaydetti.

Sera açılışında konuşan Vali Haluk İmga ise, önemli bir yatırımın açılışını yaptıklarını dile getirdi. Vali İmga, "Bugün Çobanlar ilçemizde sizlerle birlikte olmaktan mutluyum. Çobanlar ilçemizde yapımı gerçekleştirilen teknolojik sera tesislerinin düzenlenen törenle açılışını gerçekleştireceğiz. 3084 sayılı yasanın somut faydalarını ilimizin pek çok bölgesinde görmeye başladık. Bunlardan biriside bu gün Çobanlarda gerçekleştirilen yatırım. İnanıyorum ki sayın Haydar Kurt ve ailesi, yaptığı bu yatırım ile onlarca insanımızın, yüzlerce insanımızın ekmek kapısını açmıştır. Yaratacakları katma değer ile ilimiz ekonomisine çok büyük fayda sağlayacaklardır. Ben ilimiz ve vatandaşlarımız adına Haydar Kurt beye teşekkürlerimi sunuyorum. Bu değerli hizmetin ilimize gelmesine faydalı olan sayın bakanımıza, milletvekillerimize, belediye başkanımıza ve burada ismini sayamayacağım tüm değerli paydaşlara teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

BAKAN KEKLİK SALDI
Sera açılışının ardından Şuhut ilçesinde bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan keklik üretim çiftliğinin açılışını gerçekleştiren Bakan Veysel Eroğlu, keklik üretim çiftliğinin doğaya yapılan en önemli yatırım olduğuna dikkat çekti. Açılışın ardından Eroğlu, beraberindekilerle birlikte çiftliği gezdi. Çiftlik hakkında yetkililerden bilgi alan Bakan Eroğlu ve Vali Haluk İmga, daha sonra doğaya keklik saldı.

Son olarak 25 Ağustos Şuhut Kent Ormanı'nın açılışına katılan Bakan Eroğlu, içerisinde piknik alanları ve oyun parkları bulunan kent ormanını çok beğendiğini söyledi. Bakan Eroğlu, daha sonra beraberindekilere iftar yemeği verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 22:53:16
Güncelleme :25 Ağustos 2009 Salı 23:07:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?