4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Eroğlu hemşerilerinden oy istedi

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, jeotermal sahadan kullanılan suların geri dönüşümünün sağlanması ve en iyi şekilde halkın hizmetine sunulması için çalışma başlattıklarını söyledi. Eroğlu, "Bu ülkede 3-5 baraj yapan birileri, kendisini barajlar kralı ilan etti. Bizim hükümetimiz döneminde ise 145 baraj yapıldı" dedi.

Jeotermal kaynakların kullanılmasının Türkiye için çok önemli olduğuna değinen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, jeotermal kaynakların yok olma tehlikesini önlemek için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı'nın ortak bir çalışma başlattığını söyledi.

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde partisinin programına katılan Eroğlu, jeotermal enerjinin geri dönüşümünün sağlanması için talimat verdiğini ve bu konuyu kendisinin de bizzat takip edeceğini ifade etti.

JEOTERMAL KAYNAKLARIN VERİMLİLİĞİNİ KORUYACAĞIZ
Jeotermal kaynakların verimli bir şekilde geri kazanılması konusunda bir çalışma başlatan Eroğlu, bu konuyla ilgilenmesi için Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya'yı görevlendirdi.

Sarıkaya'nın bu konuda uzman ve işi bilen kişi olduğunu anlatan Eroğlu, şunları söyledi: "Bu konunun sadece MTA boyutu yok. Aynı zamanda DSİ ve Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü boyutu da var. Dolayısıyla özellikle jeotermal enerjinin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı arasında ortak bir çalışma ile bunların mutlaka korunması ve en iyi şekilde vatandaşımızın hizmetine sunulması gerekiyor. Dün de çok açık bir şekilde talimat verdim. Bunu kendim bizzat takip edeceğim."

JEOTERMAL ENERJİYİ KORUMAMIZ VE GERİ KAZANMAMIZ LAZIM
Prof. Dr. Sarıkaya, DSİ, MTA ve Çevre Yönetim Genel Müdürü ile bir araya gelerek bu konuyu halledeceklerini belirten Eroğlu, şunları söyledi: "Jeotermal enerjiyi korumamız ve geri kazanmamız lazım. Onun için bu konu da hassasiyetimiz çok önemli. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Bu enerjiyi geri kazanmak mümkün ve artık geri kazanmamamız lazım. Suyu israf etmek değil aynı zamanda geri kazanarak geri dönüşümü yenilenebilir bir şekilde bütün kaynakları sunmamız gerekir. Jeotermal kaynakları geri kazanmak için sistem uygulanıyor. Suyu bir şekilde devri daim yaparak kullanmak mümkün. Bunun yollarına bakacağız. Çevre ve Orman Bakanlığı olarak buna destek vereceğiz."

HIZLI TREN İLE OLMAZ DENİLENİ GERÇEKLEŞTİRDİK
Partisinin Çay programında vatandaşlara yaptığı konuşmada Ankara - Eskişehir arasında faaliyete giren hızlı trene değinen Veysel Eroğlu, hızlı trenin Afyonkarahisar'dan da gececeğini söyledi. Hızlı trenin Afyonkarahisar'dan geçip geçmemesi konusuna açıklık getiren Veysel Eroğlu, Türkiye'de yapılacak dört hızlı tren projesi olduğunu bunlardan birisinin Ankara-İzmir arası hızlı tren projesi olduğunu ve Ankara-İzmir arası hızlı tren projesinin Afyonkarahisar'dan geçtiğini ifade etti. Türkiye'de ilk defa hızlı treni hayata geçiren hükümetin AK Parti Hükümeti olduğunu belirten Eroğlu, Ankara-Eskişehir hızlı tren projesinin geçen günlerde hayata geçirildiğini hatırlattı.

Eroğlu, Ankara-Afyonkarahisar-İzmir hızlı tren projesini de yakın bir gelecekte hizmete açacaklarını söyledi. Bakan Eroğlu, Ankara-İzmir arası hızlı tren projesinin Afyonkarahisar'dan geçeceğini ve bu konuda hiçbir kimsenin içinde kuşku bulunmaması gerektiğini söyledi. Afyonkarahisar'ın duble yollar ile Ankara, Konya, Denizli, İzmir ve Antalya'ya bağlantılarına da açıklık getiren Eroğlu, yakın bir gelecekte Afyonkarahisar'ı duble yol ile Muğla'ya da bağlayacaklarını bildirdi.

ÇAY İLÇESİNE ATIK SU BİYOLOJİK ARITMA TESİSİ KURULACAK
Bütün akar çay havzasını ele alarak Eber Havzası Projesi diye bir proje geliştirdiklerine değinen Veysel Eroğlu, bunun projesinin onaylandığının müjdesini Çay ilçesi halkına verdi.

Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün kendi bakanlığına bağlı bir Genel Müdürlük olduğunu söyleyen Eroğlu, Parklar Genel Müdürlüğü'nün de projeyi onayladığını belirtti. Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü'ne talimat verdiğini ve buraların tatbikat projesinin yapıldığını anlatan Eroğlu, şöyle konuştu: "Buralardan artık Eber Gölü'ne bir gram dahi atık su, lağım suyu gitmeyecek. Tertemiz su gidecek. İnşallah belediye başkanımız ile birlikte Atık Su Biyolojik Arıtma Tesisi'ni kuracağız. İstanbul'da yaptığım Atık Su Biyolojik Arıtma Tesisi'nin bir modelini de burada yapacağız."

145 BARAJ YAPILDI
Çay deresi üzerine yapılacak barajın da incelemeler sonucu kısa sürede yapılacağını ilçe halkına müjdeleyen Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti. "Bu ülkede 3-5 baraj yapan birileri, kendisini barajlar kralı ilan etti. Bizim hükümetimiz döneminde ise 145 baraj yapıldı. Daha birkaç gün önce dünya bakanları bizim davetimiz üzerine İstanbul'a geldi ve bu işin nasıl yapıldığını, nasıl yapılacağını yerinde gördü. Çünkü su bizim işimiz, baraj yapmak bizim işimiz."

Bakan Veysel Eroğlu, partisinin Çay Belediye Başkan adayı Ali Yakut için de vatandaşlardan destek istedi. Bakan Eroğlu'na Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Kocakulak ve parti yöneticileri gezisinde eşlik etti.

iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 08:58:58
Güncelleme :25 Mart 2009 Çarşamba 09:11:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?