1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Eroğlu'ndan A.Karahisarspor talimatı

AFYONKARAHİSARSPOR İÇİN İL PROTOKOLÜ DÜĞMEYE BASTI

Afyonkarahisar il protokolü, Afyonkarahisarspor'un mali sıkıntılarına çözüm üretmek üzere AKÜ Rıza Çerçel Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Vali Haluk İmga başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Afyonkarahisarspor'un mevcut borçlarının kapatılabilmesi için çözüm önerileri üretildi.

Afyonkarahisarspor'un mali sıkıntıları, Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga başkanlığında düzenlenen bir toplantıda masaya yatırıldı. Toplantıya, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Ali Altuntaş, İl Jandarma Alay Komutanı Ünal Ödemiş, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Defterdar Mustafa Ceylan, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Kerim Aslan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser ve Afyonkarahisarspor Onursal Başkanı Salim Pancar katıldı.

Toplantıda konuşan Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, toplantının, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatı doğrultusunda gerçekleştirildiğini söyledi. Bakan Eroğlu'nun talimatı üzerine, Afyonkarahisarspor'un mali sorunlarını toplantı yaparak değerlendirmeyi kararlaştırdıklarını belirten Vali İmga, Afyonkarahisarspor'un finansal sorunlarından, sigorta primlerine ve vergi borçlarına kadar pek çok konunun ele alınacağını söyledi.

Afyonkarahisarspor'un ilimizin başarıya susamış bir takımı olduğunu vurgulayan Vali Haluk İmga, İşadamı Salim Pancar'ın kulübü himayesine alması ile Afyonkarahisarspor'un başarı grafiğinin yükseldiğini, ancak kulübün halledilmesi gereken finansman sorunları olduğunu ifade etti. Vali Haluk İmga, kulübün finansal sorunlarına çözüm getirildiği takdirde, Afyonkarahisarspor'un mücadele ettiği profesyonel ligde daha iddialı ve daha başarılı olacağına inandıklarını sözlerine ekledi. Vali İmga, kulübün mevcut borçlarını masaya yatırdıklarını belirtti. Borçlar içerisinde, vergi ve sigorta borçlarının ağırlıklı olduğunu tespit ettiklerini anlatan Vali İmga, yapılan bu tespit doğrultusunda öncelikli olarak vergi ve sigorta borçlarının ödenmesi için belli bir ödeme planının oluşturulduğunu dile getirdi.

Ödeme planı ile ilgili olarak finansman arayışlarının süreceğine işaret eden İmga, "Afyonkarahisarspor'un mevcut yönetimi ile başarılı olabilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz. Ancak, Afyonkarahisar iş camiasının ve taraftar kardeşlerimizin de desteğine ihtiyacımız var" dedi.

Afyonkarahisarspor'un öncelikli olarak resmi kurumlara olan borçlarının ödenmesine yönelik çalışmalar yapıldığını belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, "Afyonkarahisarspor'u bu borç yükünden kurtarmak için bu topraklarda yaşayan herkesin destek olması gerekiyor. Ben inanıyorum ki Afyonkarahisarspor bugün sıfır borçlu hale getirilirse bundan sonra hiç kimsenin desteğine ihtiyaç duymadan çok cüzi desteklerle ayakta kalır ve daha üst liglere çıkma şansı artar. Çünkü mevcut borçlar, kulübümüzü her yönüyle sıkıntıya sokuyor. Borçları bitirirsek, Afyonkarahisarspor önümüzdeki yıl ikinci 2. Lige ve daha sonraki yıllarda 1. Lige çıkacaktır" diye konuştu.

AFYONKARAHİSARSPOR İÇİN İL PROTOKOLÜ DÜĞMEYE BASTI
AFYONKARAHİSARSPOR İÇİN İL PROTOKOLÜ DÜĞMEYE BASTI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2010 Pazartesi 18:15:02
Güncelleme :26 Ocak 2010 Salı 13:46:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?