3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Eroğlu'ndan kent ormanı müjdesi

BAKAN EROĞLU ATSO VE ATB'NİN İSTİŞARE TOPLANTISI'NA KATILDI

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) tarafından düzenlenen 'istişare toplantısı'na katıldı.

Korel Termal Otel'de düzenlenen 'İstişare Toplantısı' konuşan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da bir milyon 100 bin metrekarelik alana kent ormanı kuracaklarının müjdesini verdi.

Kent ormanında 5 bin 700 metre yürüyüş yolu bulunacağını kaydeden Eroğlu, ormanda 2 giriş kapısı, otopark, seyir terası kır kahvesi, oturma bankları, hayvan barınakları, göletler, amfitiyatro ve gökyüzü gözlem istasyonu olacacağını söyledi.

Merkez Çavuşbaş mahallesi ile Erkmen beldesi yolu arasında yer alan, bir bölümü de şehir mezarlığı arkasını kapsayan yaklaşık 1 milyon 100 bin metrekarelik büyük bir alanda çok kapsamlı bir kent ormanı yapılacağını belirten Bakan Eroğlu, yol ağı planına uygun olarak yolların yapımına başlandığını ifade etti. Bakan Eroğlu, projenin ayrıca toprak işlenmesi ve fidan dikim çalışmalarının da devam ettiğini kaydetti. Dinar'da 300 kişilik öğrenci yurdu yapılacağını aktaran Veysel Eroğlu, Bayat ilçesindeki 160

dairelik TOKİ konutlarının tamamlandığını söyledi. Afyonkarahisar'ın tarihi evlerinin restore çalışmalarının da sürdüğünü hatırlatan Eroğlu, İscehisar Doğlat köyü ile Doğanlar köyü taşkın koruma projelerinin de bitim tarihinden bir önce tamamlanarak hizmete girdiğini belirtti.

Afyonkarahisar'a Aralık 2002 ile Ekim 2009 döneminde, 1 adet hastane, 4 hastane ek binası, 8 sağlık ocağı kazandırdıklarını vurgulayan Bakan Veysel Eroğlu, yine bu dönemde inşaatı devam eden 400+200 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de yüzde 30 fiziki gerçekleşmenin sağlandığını kaydetti. Bu dönemde 1 adet helikopter ambulans alındığını da bildiren Eroğlu, eğitim alanında ise 826 adet dersliğin yapımı tamamlandığını, 8 bin 266 bilgisayarında okullara gönderildiğini söyledi.

Afyonkarahisar'ın yıldızının çok parlak olduğunun altını çizen Bakan Eroğlu, ilin gelişme potansiyelinin çok daha yüksek olduğunu belirtti. Bu potansiyelden Afyonlu işadamlarının istifade etmesi gerektiğini vurgulayan Eroğlu, "Afyonkarahisar'ı Ege'nin yıldızı yapacağız diye söz vermiştik. Bütün gücümüzü Afyona sevk edeceğiz ve bu sözümüzü yerine getireceğiz" dedi.

Kütahya'nın Altıntaş ilçesine yapılacak bölgesel Zafer Havaalanı'nın kesin proje çalışmalarının tamamlandığı bilgisini de veren Eroğlu, "Zafer Havaalanı'ndan Afyonkarahisar'a 25 dakika içinde ulaşılabiliyor. Arazilerin yüzde 95'i takasla çözüldü. 15-20 gün içinde ihalesi yapılacak" diye konuştu.

Ankara-Afyonkarahisar, Afyonkarahisar-İzmir arası hızlı tren etüt çalışmalarının da tamamlandığını aktaran Eroğlu, projenin hazırlandığını ve 2011 yalında tamamlanacağını belirtti. Eroğlu, hızlı tren hayata geçirildiğinde Afyonkarahisar'dan Ankara'ya 1 saat 15 dakikada ulaşacağını kaydetti.

Ankara-İzmir arasına yapılacak olan otoban yol ile ilgili 29 Ekim'de Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile bizzat görüştüğünü hatırlatan Eroğlu, "Bakan Yıldırım'a 'Bütün yollar Afyonkarahisar'dan geçer' dedim Kendisi 'Ben anlamıyorum daha ortada bir çalışma olmamasına rağmen, otoban Afyonkarahisar'dan geçmeyecek diye söylenti çıkarıyorlar. Ne fizibilite, ne etüt var. Otoban Afyon'dan geçmeyecek gibi bir yayın yapılıyor' dedi" diyerek konuştu.

Konuşmaların ardından ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, ATB Başkanı Mehmet Mühsürler ile ATSO Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu, Bakan Veysel Eroğlu'na Afyonkarahisar sucuk, pastırma ve kaymağının coğrafi işaret tescil belgesini verdi.

BAKAN EROĞLU ATSO VE ATB'NİN İSTİŞARE TOPLANTISI'NA KATILDI
BAKAN EROĞLU ATSO VE ATB'NİN İSTİŞARE TOPLANTISI'NA KATILDI
BAKAN EROĞLU ATSO VE ATB'NİN İSTİŞARE TOPLANTISI'NA KATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2009 Pazar 00:51:05
Güncelleme :1 Kasım 2009 Pazar 10:41:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?