3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Eroğlu'nun gönlünden geçen skor

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'daki ziyaretlerini sürdürüyor.

AK Parti'den kazanan ilçe belediye başkanlarını ziyaret eden Bakan Veysel Eroğlu'na, Vali Haluk İmga, Bakanlık Müsteşarları, Genel Müdürleri ve Bölge Müdürleri eşlik etti.

Cumartesi günü ilk olarak İhsaniye Belediye Başkanı Halit Aşkar ve AK Partili Belde Belediye Başkanları ile bir araya gelen Bakan Eroğlu, İhsaniye ilçesinin eksiklerini tamamlayacaklarını ifade etti. Bakan Eroğlu'na ilçenin eksiklerinin yer aldığı bir dosya sunan Belediye Başkanı Halit Aşkar, ilçenin ilk olarak hastane ihtiyacı olduğunu dile getirdi. İhsaniye ilçesine bağlı AK Partili Belediye Başkanlarının da hazırladıkları istek dosyalarını kabul eden Bakan Eroğlu, İhsaniye ziyaretinin ardından İscehisar'a geçti.

BAKAN EROĞLU İSCEHİSAR'DA DUALARLA KARŞILANDI
İscehisar Belediye Başkanlığını kazanan İsmail Bayram'ı ziyaret eden Bakan Eroğlu, ilçede dualar ile karşılandı. Kendisi için hazırlanmış ve kesilmeyi bekleyen büyük baş hayvanın iş makinesine bağlı şekilde kesilmesini istemeyen Bakan Eroğlu, tepki gösterdi. "Sakın öyle kesmeyin, kurban olmaz" diyen Bakan, hayvanın kesilmesini engelledi. Dualar eşliğinde Belediye'ye giren Bakan Eroğlu, İscehisar ilçesinin eksikleri hakkında Belediye Başkanı İsmail Bayram'dan bilgiler aldı.

"DİM BARAJI İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR"
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, Dim barajındaki son durumla ilgili bilgiler verdi. Bakan Eroğlu, "Sıkıntının sebebi develasyon tünelinde bir kapak var. O kapak teknik bir şekilde arka tarafına su geçince basınç olması nedeniyle yüzmeye başlamış. Bu teknik bir sorun. Ancak bunun tam sebebini baraj tam olarak boşalmadan anlamak mümkün değil. Barajda su seviyesi git gide azalıyor. Barajın gövdesi ile ilgili bir problem yok. Alt taraftaki develasyon tüneli ile alakalı problem. Orada bir kapasite var. Deredeki kapasite onu tutuyor sadece su kaybımız olacak. Suyumuz var bir problem yok inşallah onu da kısa zamanda telafi edeceğiz. Yani hemen herhangi bir tehlike yok. Ben daha önce de bir tehlike olmadığını söylemiştim" dedi.

"İYİ OYNAYAN KAZANSIN"
Yarın oynanacak Dünya'nın 3. debisi olarak bilinen Galatasaray - Fenerbahçe maçıyla ilgili de açıklama yapan Bakan Eroğlu, kendisinin Fenerbahçeli olduğunu, fakat iyi oynayanın kazanmasını istediğini söyledi. Eroğlu, "Bakan olarak herkese eşit mesafedeyiz. Gerçekten gönlümüzde Sarı Lacivert yatıyor. Ama ben Fenerbahçe'nin kazanmasını istiyorum. Galatasaraylıları kızdırmayalım onları da biz seviyoruz. Spor centilmenliktir diyelim. İyi olan kazansın. Spor zaten özellikle hem bedeni hem de zihin açısından gelişmek için faydalı bir husus bu bakımdan en güzel oynayan takım hangisiyse onun kazanmasını arzuluyoruz. Ama Fenerbahçe'nin 2-1 kazanmasını istiyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 22:33:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?