4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Ertürk: Yaşlılarımız başımızın tacı

Yaşlılar Haftası nedeni ile Afyonkarahisar Sosyal Hizmetler İl Müdürleri tarafından Huzurevinde bir etkinlik düzenlendi.

Yaşlılar haftası nedeni ile Afyonkarahisar Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yaşlılar gününe Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk başta olmak üzere, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şevki Ceylan ve Müdür Yardımcıları ile AKÜ öğrencileri katıldı. Yaşlıların belirli günlerde kutluyoruz ama her zaman kutlamamız gerekiyor diyen Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, "yaşlılarımız bizim başımızın tacıdır" dedi. Yaşlıların hatır ve gönüllerini alarak onlara destek olmazı gerektiğini ifade eden Vali Ertürk, "Yaşlılarımızın rahatı ve huzuru için onların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"YAŞLILARIMIZIN TOPLUMUMUZDAKİ YERİ VE ÖNEMİ HER ZAMAN BAŞ TACIDIR"
"Tüm dünyada her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında "Dünya Yaşlılar Haftası" olarak kutlanmaktadır" diyen Sosyal hizmetler İl Müdürü Şevki Ceylan, bu haftanın amacı, yaşlıların toplumdaki yeri ve önemini bir kere daha hatırlayarak onları sadece yılın bir günü veya bir haftası değil her zaman hatırlamamız gerektiğinin, onların toplumumuza sağladıkları katkılarla hatırlanmaları gerektiğinin daha önemle vurgulanması olup bu manada önemli bir gün olduğunu ifade etti. Ceylan "Hiç şüphesiz ki, toplumumuzun bu yaşam düzeyine ulaşmasında dünün gençleri olan bugünkü yaşlılarımızın önemli katkıları bulunmaktadır. Her bir yaşlı kendi iş ve uğraşı ile kendi çapında toplumsal gelişimimize katkıda bulunmuştur. Ne yazık ki, gün geçtikçe artan, sanayi kültüründe bireysel yaşam daha ön plana çıkmakta, bizlerin bu günlere ulaşmasında önemli katkıları bulunan yaşlılarımıza verilen önem ise gittikçe azalmaktadır.

Ömrünün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmet etmeye adamış insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemlerinde ve ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep erme haklarının olduğunu düşünerek faaliyetlerimizi yürütmekteyiz. Genel Müdürlüğümüz Türkiye'de yaşlılık sorunları üzerine birçok konuda araştırmalarını başlatmış, sorunların çözümleri ve yaşlının refahı için projeler geliştirerek geçmişimizin aynası olan yaşlılarımızın toplumla bütünleşmesi, aktif ve yaşama bağlı kılınması için çalışmalarını planlamaktadır. Ülkemizde yaşlı nüfusumuz sürekli artmaktadır. 1990 yılında 60 yaş üzeri nüfusun, genel nüfusa oram yüzde 7.14 iken, 1995 yılında bu oran yüzde 7.63'e çıkmıştır. Son olarak adrese dayalı nüfus kayıt sistemi 2007 nüfus sayımı sonuçlarına göre ülkemizdeki 65 artı yaş da ki vatandaşlarımızın sayısı 5 milyon civarlarında olarak belirtilmiştir. Yukarıda bahsedilen rakamlar, önümüzdeki yıllarda oram iyice artacak yaşlı nüfusumuza ömürlerinin geri kalan kısmında yaşamlarım en iyi şekilde sürdürmelerini sağlayacak çalışmalar yapılmasını sosyal devlet olmanın bir gereği olarak karşımıza çıkarmaktadır.

Büyüklerimizin bir gün değil bir ömür boyu saygı ve sevgiyle anılmalarını diliyoruz. Bizler Sosyal Hizmet Ailesi olarak yaşlılarımızın daha rahat ve huzurlu bir yaşam geçirmesi için elimizden geleni yapmaktayız. Halkımızdan da Huzurevindeki yaşlılarımıza sahip çıkmalarını bu hizmette bizleri yalnız bırakmamalarını bekler, bütün yaşlılarımızın 18-24 Mart Dünya Yaşlılar Haftasını kutlarken tüm Sosyal Hizmet Ailesi adına kendilerine bir kere daha saygılarımızı arz ederim" diyerek
konuştu.

"BİZLERİ HATIRLAYANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şevki Ceylan'dan sonra huzurevin sakinleri adına konuşan Haydar Güler, "Her yıl mart ayının 18'si ile 24'ü arasında kutlanan yaşlılar haftası vesilesi ile bizi ziyaretinizle onurlandırdınız" diye konuştu. Güler, "Bu çatı altında başta Kuruluş Müdürü Muzaffer Erol olmak üzere tüm çalışanların yanımızda bizimle beraber olduğunu biliyor ve hiçbir zaman yalnız olmadığımızı, bundan dolayı da bir dayanağımızın ve desteğimizin olduğu duygusu bize yaşama gücü veriyor. İnsanlar nefislerini eğitmek, davranışlarını nizama sokmak, kurallara ve kurumlara bağlı hareket etmek, hareket özgürlüğünü başka insanlara göre sınırlamak, başka insanların hakkı olduğunu düşünmek ve onlara saygı duymak, başkalarıyla huzur ve barış içinde yaşamak, adaletli ilişkiler kurmak medeni insanın temel vasfıdır. İnsan varlığının bir görünen yüzü vardır. O boyut katıdır, Serttir, karanlıktır, geçicidir. Bu manevi latif, şeffaf tarafı vardır. Sevgi yüklüdür. Manevi boyuttaki sevgi yükü maddi boyuta da taşınırsa katılık ve sertlik ortadan kalkar. İşte biz burada bu sevgi yumağı içinde yarının endişesinden uzak yaşamaktayız" dedi.

Konuşmaların ardından Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuar Teknik Eğitim Fakültesi öğrencileri huzurevi sakinlerine söyledikleri parçalar ile doyumsuz dakikalar yaşattılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 23:13:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?