4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

ESİDEF'ten Ortak Akıl Toplantısı

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (ESİDEF) Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, "ESİDEF olarak bölgenin en önemli ve en yaygın sivil toplum kuruluşuyuz" dedi.

ESİDEF tarafından düzenlenen Ortak Akıl Toplantısı'nın dördüncüsü Afyonkarahisar Korel Termal Otel'de gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan ESİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, ESİDEF olarak bölgenin en önemli ve en yaygın sivil toplum kuruluşu olduklarını dile getirdi. Federasyonun 2 bin 300 işadamını bünyesinde barındırdığını dile getiren Davulcuoğlu, global ekonomik kriz ve seçim sürecinden en çok etkilenen kesimin işadamları olduğunun altını çizdi. İşadamlarının istihdam, ihracat ve üretim anlamında ciddi yatırımlar gerçekleştirdiklerini söyleyen Davulcuoğlu, bu yüzden ortak akıl toplantılarının zor durumda olan işadamlarına faydası olacağını dile getirdi.

"İŞ GELİŞTİRME PLATFORMUNUN İCRA KURULU OLUŞTURDUK"
Federasyon olarak 2009 yılında bölgenin ticari hayatını canlandırmak için iş geliştirme platformuna çok önem verdiklerine aktaran Davulcuoğlu, "Bunun için iş geliştirme platformunun icra kurulunu dün oluşturduk. İcra kurulu bölge ekonomisin canlandırma da ve üyelerimizin işlerini artırmada vesile olacak bir zirve olması yönünde ciddi çalışmalar yapacaklar. Bu noktada ortak kararlar alındı. Yine yüksek istişare ve komisyonların oluşturulması kararına varıldı. Dolayısıyla bu yeni dönem ve önemli günlerde federasyon iş hayatını artırma adına, işadamlarını bilgilendirme adına üzerine düşen görevi yapacak.

ESİDEF olarak iş adamlarımızı Nisan ayında iş bağlantıları gerçekleştirmeli için Venezüella ve Nikaragua'ya götüreceğiz. Bizi 3-4 yıl önce fakir bir ülke olarak görülen Afrika'ya gidiyoruz garipsiyorlardı. Ama 3-4 yılda yapılan ihracat rakamları herkesin takdirini kazandı. Bu anlamda Güney Amerika'da aynı şekilde olacak. İnşallah geriye dönüp baktığımızda Güney Afrika ülkelerine yaptığımız ihracatımızın birkaç katına çıktığını göreceğiz. Bu çalışmalar başlangıçta zor alabilir. Zor olanı başarmak Türk işadamlarının başlıca özelliği. Türk işadamlarının bu özelliği bütün dünyadaki işadamları tarafından takdir görmektedir. İnşallah burada da başarılı olacağız" dedi.

Toplantıda ekonomi yazarı Fikri Türker ve Hüseyin Sümer, ESİDEF'e bağlı 22 il ve ilçe işadamı derneği üyelerine global ekonomi ve yerel ekonomi hakkında bilgi verdi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 22:51:22
Güncelleme :14 Şubat 2009 Cumartesi 23:07:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ESİDEF,ten ortak akıl toplantısı IP: 78.179.201.xxx Tarih : 18.02.2009 10:04:37

selam   hemşerilerim   sizinle gurur  duyuyorum   çalışmalarınızda başarılar  dilerim   ben   derin   kuyu sistemlernıden     ortaklarından     ahmet       barhan