1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Eski hükümlü iş sahibi oldu

AFYONKARAHİSAR'DA ESKİ HÜKÜMLÜYE İŞ İMKANI

Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Afyonkarahisar Ticaret Borsası'nın yardımlarıyla, eski hükümlü Mustafa Çoban iş sahibi oldu.

Afyonkarahisar Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü, eski bir hükümlüyü iş sahibi yaptı.

İşlediği bir suç nedeniyle cezaevinde yatan Mustafa Çoban, tahliyesinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı'na mesleki eğitim talebiyle başvurdu. Başvurusu değerlendirilen Çoban'a, Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü tarafından kendi iş yerini kurma projesi hazırlandı. Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı'nın da maddi olarak söz konusu projeye destek vermesiyle Mustafa Çoban hemen işyeri sahibi oldu.

Mustafa Çoban'ın 11 bin TL'ye malolan Merve Çorba ve Köfte Salonu'nun açılışına Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol, İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler ve Koruma Kurulu üyeleri katıldı.

Başsavcı Nihat Erol, Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü'nün tahliye olan eski hükümlülerle irtibatı kesmediğini ifade etti. Afyonkarahisar'da 3'ncü işyerini açtıklarını anlatan Erol, şunları söyledi: "Diğer işyerleri de faaliyetlerine devam ediyor. Eski hükümlülerin işyeri açma konusunda yoğun bir talep olduğu söylenemez ancak gelen talepler değerlendirilmektedir."

İşyeri sahibi olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti anlatan Çoban da, hazırladığı yemekleri konuklarına ikram etti.

AFYONKARAHİSAR'DA ESKİ HÜKÜMLÜYE İŞ İMKANI
AFYONKARAHİSAR'DA ESKİ HÜKÜMLÜYE İŞ İMKANI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2010 Perşembe 16:46:00
Güncelleme :13 Mayıs 2010 Perşembe 17:46:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?