3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Eski hükümlü işyeri sahibi oldu

AFYONKARAHİSAR'DA ESKİ HÜKÜMLÜ, YENİ İŞ SAHİBİ OLDU

Afyonkarahisar'da eski bir hükümlü, Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Cumhuriyet Başsavcılığı ile Afyonkarahisar Ticaret Borsası'nın yardımlarıyla iş sahibi oldu.

Afyonkarahisar Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü, eski bir hükümlüyü iş sahibi yaptı. Daha önce işlemiş olduğu bir suç nedeniyle cezaevinde yatan Fuat Y., tahliyesinden sonra Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı'na mesleki eğitim talebi ile başvurdu. Başvurusu değerlendirilen Fuat Y.'ye, Afyonkarahisar Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü tarafından kendi iş yerini kurma projesi hazırlandı. Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı'nın da maddi olarak bu projeye destek vermesi neticesinde Fuat Y. iş sahibi oldu.

Cumhuriyet Başsavcısı ve Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanı Nihat Erol, Cumhuriyet Savcısı Ekrem Akkuş, Denetimli Serbestlik Şube Müdürü Fatih Akaya ile Fuat Y.'nin iş yeri için dükkan bulmasında yardımcı olan Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, Fuat Y.'nin iş yerini ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol, "Koruma Kurulu Başkanlığı tarafından bugüne kadar Ceza İnfaz Kurumu'ndan salıverilen 19 hükümlüye işe yerleştirme, maddi yardım gibi yardımlarda bulundu. Halen eski bir hükümlüye iş yeri kurma projesi de Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü'nde onay bekliyor. Bu ay Koruma Kurulu'na başvuran 6 eski hükümlünün başvuruları değerlendirilerek, kendilerine uygun olan yardımlar yapılacaktır" dedi.

AFYONKARAHİSAR'DA ESKİ HÜKÜMLÜ, YENİ İŞ SAHİBİ OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 13:47:02
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 13:55:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?