1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Eski vekil annesi adına okul yaptırıyor

ESKİ VEKİL ANNESİ ADINA OKUL YAPTIRIYOR

Afyonkarahisar eski Milletvekili Dr. Mehmet Telek, rahmetli annesinin adına 15 derslikli ilköğretim okulu yaptırıyor.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar eski Milletvekili Dr. Mehmet Telek tarafından yaptırılacak ilköğretim okuluna ait protokol, Vali Haluk İmga, İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım ve Dr. Mehmet Telek arasında valilik makamında düzenlenen törenle imzalandı. Uydukent Mahallesi’nde 15 derslikli olarak yapılacak ilköğretim okulunda 750 öğrenci eğitim göreceği ve okula, Dr. Mehmet Telek'in rahmetli annesi Nurten Telek'in ismi verileceği ifade edildi. Okulun yapımına bu yılın sonuna doğru başlanacak ve 2011-2012 eğitim, öğretim yılında hizmete açılması bekleniyor.

Törende konuşan Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Dr. Mehmet Telek ve onun gibi hayırseverlere eğitime yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür etti. Uydukent Mahallesi’nde böyle bir okula ihtiyaç olduğunu dile getiren Vali Haluk İmga, Nurten Telek'in isminin bu okulda yaşatılacağını söyledi. Afyonkarahisar'ın bu sene Milli Eğitim'de bir sıçrama gerçekleştirdiğine ifade eden Vali İmga, "Son yapılan sınavlarda öğrencilerimizin elde ettikleri başarıları yüzümüzü ağarttı. Öğrencilerin bu sınavlardaki performansları nedeniyle başta Milli Eğitim Müdürümüz Hidayet Yıldırım olmak üzere emeği geçen bütün eğitim çalışanlarına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım ise hayırsever Dr. Mehmet Telek'in annesinin adına okul yaptırmayı düşünmesinin çok güzel bir duygu olduğunu anlattı. Uydukent'e yapılacak ilköğretim okulunun, bu bölgenin yıllarca ihtiyacına cevap vereceğini dile getiren Yıldırım, okulun yapımına kısa sürede başlanacağını ve 2011-2012 eğitim, öğretim yılına yetiştirileceğini ifade etti.

Annesinin eğitime çok önem verdiğini vurgulayan hayırsever Dr. Telek de, "Ailemiz arasında annemin ismini en güzel yaşatabileceğimiz yapının okul olacağını düşündük. Ancak Türkiye'nin geleceğinin de eğitimle çözülebileceğine inanmış bir aileyiz. Bu nedenle bu çorbaya azıcık tuz atmak bizi mutlu ediyor" dedi.

Protokolün imzalanmasının ardından hayırsever Mehmet Telek, okulun yapımında kullanılacak 500 bin liralık çeki Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım'a teslim etti.

ESKİ VEKİL ANNESİ ADINA OKUL YAPTIRIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2010 Çarşamba 15:57:01
Güncelleme :29 Temmuz 2010 Perşembe 19:19:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?