1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Esnaftan bölgesel teşvik talebi

ESNAF ODASINDAN BÖLGESEL TEŞVİK İSTEĞİ

Afyonkarahisar Esnaf, Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Mahmut Emin Birliktir, meslek dallarından alınan görüşler ile teşvik yasasının yeniden çıkmasının daha doğru olduğunu söyledi.

Meslek dallarının görüşü alınmadan yeniden çıkabilecek teşvik yasasının verimli olacağını düşünmediğini anlatan ESKKK Başkanı Mahmut Emin Birliktir, şuan ki bölgesel teşvik nedeni ile ülke genelinde yatırım yapan firmaların teşvik sonrası yatırım yaptıkları ili terk ettiklerini söyledi.

Birliktir, "Afyonkarahisar teşvike girdiği günden bu güne kadar teşvik yasasından tam manası ile yararlandığı söylenemez. Bana göre teşvik yasasından yararlanıp Afyonkarahisar'a yatırım yapan firmaların çoğu teşvik bittikten sonra ili terk edecek firmalar olarak gözüküyor. Kalıcı birkaç yatırım firmanın haricinde bölgesel teşvikten Türkiye genelinde verim elde edildiği düşünülemez. Bana göre bir ile teşvik yapılacak ise o kentin sanayi, ticaret odası gibi konularına hakim başkan ve yöneticilerin görüşleri alınarak, gerekirse her ilde desteklenmesi gereken meslek kolları tespit edilip ona göre teşvik yasasına uyarlanarak uygulanması daha doğrudur" dedi.

Bölgesel teşviklerin bulundukları kente göre uyarlanmasının işsizliğe de çare olacağını vurgulayan Başkan Birliktir, doğru tespit ile uygulanan teşvikler ara elemanlara da kalıcı iş sahibi olabileceğinin altını çizdi. Birliktir, "Bu politika ile her yörede alt eleman diye tabir ettiğimiz ara eleman olarak çalışan kişilerin işsiz kalmasını da önlemiş oluruz. Yerel istihdamda hedeflenen kitleye ulaşmış olur.” dedi.

ESNAF ODASINDAN BÖLGESEL TEŞVİK İSTEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 16:30:02
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 17:18:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?