4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Fabrika göçü önleyecek

Afyonkarahisar'ın İhsaniye Belediye Başkanı Halit Aşkar,  ilçedeki işsizliği ve göçü önlemek için Yapı Merkezi adını taşıyan şirket tarafından demiryolu travers ve demir yolu malzemeleri üreten fabrikanın hafriyat çalışmalarının başladığını söyledi.

İhsaniye ilçesinin çehresini değiştirmek ve işsizliği önlemek için Yapı Merkezi ile yaptıkları anlaşma sayesinde ilçede demiryolu travers ve demiryolu bakım malzemeleri üretileceğini kaydeden Belediye Başkanı Halit Aşkar, demiryolu travers ve demir yolu malzemeleri üreten fabrikanın hafriyat çalışmalarına başlandığını ifade etti.

Yapı Merkezi tarafından kurulacak olan fabrikanın ilçedeki işsizliğe de önemli ölçüde katkı sağlayacağını dile getiren Başkan Halit Aşkar, fabrikanın hafriyat çalışmalarına başladığı ve iklim koşulları nedeni ile bu çalışmanın kısa bir sürede tamamlanacağını belirtti.

Başkan Aşkar, "İlçemizde bu güne kadar sanayi tesisinin olmaması işsizliği hat safhaya çıkardı. Aynı zamanda da ilçemiz nüfus kaybına uğramıştır. Ülkemizin sayılı firmalarından Yapı Merkezi ile yaptığımız görüşmeler ve çalışmalar neticesinde demiryolu travers ve demir yolu malzemeleri üreten fabrikanın ilçemize kazandırmak için ilk adımı attık. Bu adımla fabrikanın ilçemizde faaliyet göstermesi için Belediye olarak her türlü kolaylığı sağladık. Fabrikanın bulunduğu arazi 30 bin metre kare olarak temin edildi. Şu anda fabrikanın hafriyat yapım çalışmaları başladı. Önümüzdeki süre içerisinde fabrika tamamlanarak faaliyete geçecek" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 17:14:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?