1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Fatma ölüm kalım mücadelesi veriyor

OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI KIZ HAYATTA KALMA MÜCADELESİ VERİYOR

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrencilerinin barındığı Tınaztepe Öğrenci Yurdu'nun karşısındaki karayolunun eksikliklerini öğrenciler hayatıyla ödüyor. AKÜ ile Şahitler Kayası kavşağı arasında 5 yılda 10'dan fazla kaza meydana gelirken 5 öğrenci hayatını kaybetti.

AKÜ öğrencisi Fatma Aykuş, geçirdiği trafik kazası sonrası yoğun bakımda hayat mücadelesi veriyor. Kendisini öğretmen yapacak Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda iyi bir puan alması beklenen ve öğretim üyelerinin 'fakültenin en iyi öğrencilerinden' diye tanımladığı Türkçe Öğretmenliği 4. sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Fatma Aykuş, şimdi yaşam mücadelesi veriyor.

Gözlerindeki bir hastalık nedeniyle zor gören Fatma Aykuş'un dünyası bir kazayla karardı. Yurda giderken yol kenarında bir arabanın çarparak metrelerce öteye savurduğu Aykuş'un, öğretmenlik hayalleri kurduğu sıralarda hastanenin yoğun bakımında hayatta kalabilme çabası vermesi herkesi üzdü.

AKÜ Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü son sınıf öğrencisi Fatma Aykuş'un vize sınavlarının ardından memleketi Bolvadin dönüşü yaşadığı kaza mezuniyetine 1,5 ay kala genç kızın tüm hayallerini suya düşürdü. Gözü bulanık gördüğü için arkadaşlarının yardımıyla okuyan ve sınavlarda arkadaşlarının yazmanlığıyla okumak için büyük gayret gösteren Fatma Aykuş'un öğretmen olarak atanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Öğretmenlik hayalleri kuran Aykuş'un ise yoğun bakımda yaşam savaşı vermesine trafik kazası sebep oldu.

GÖZLERİ BULANIK GÖRÜYORDU

Bolvadin'den geldikten sonra şehir içi minibüslerinden biriyle Tınaztepe Yurdu'na gitmek isteyen Fatma Aykuş, gözlerinin bulanık görüyor olması nedeniyle her zaman yaptığı gibi kendisini karşılaması için arkadaşlarını aradı. O sırada bir arkadaşına ulaşamayan Aykuş, yurtta minibüsten inmek istediğini belirtti. Minibüs Fatma Aykuş'u yaya geçidinin birkaç metre ötesinde indirdi. Yolun kenarındaki sarı çizginin üzerine gelerek yaya geçidine ulaşmaya çalışan Aykuş, Afyonkarahisar'dan Eskişehir yönüne giden

Arap A. yönetimindeki 06 ZND 69 plakalı aracın çarpmasıyla savruldu. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, yurdun gerisindeki viraja hızlı giren sürücü Arap A., Aykuş'a çarparak yol kenarına savurdu.

KAZA SONRASI YURT ÖĞRENCİLERİ AYKUŞ'A KOŞTU

Kaza sonrası yurt görevlileri ve öğrencilerin olay yerine koştuğu Fatma Aykuş, çağırılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde Fatma Aykuş tedavi altına alınarak beyin tomografisi çekildi daha sonra AKÜ Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve İnceleme Hastanesi'ne sevk edildi. 13 gündür yoğun bakımda ölüm kalım mücadelesi veren Aykuş'un kafa, çene ve kalça kemiğinin kırıldığı belirtildi. Beyin kanaması geçiren ve kan pıhtıları beyninde toplanan Aykuş, önceki gün gözlerini açtı.

Hayati tehlikesi sürmesine rağmen tepki vermeye başlayan Fatma'nın ailesi de kızlarından gelecek iyi haberleri bekliyor. Abisi Ömer Aykuş da yoğun bakım önünden hiç ayrılmıyor.

Babasını bir yıl önce kaybeden Fatma Aykuş'un ağabeyi dışında ikisi görme özürlü üç kardeşi daha bulunuyor.

OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI KIZ HAYATTA KALMA MÜCADELESİ VERİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 17:16:02
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 09:52:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?