30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Fidan diken kadınlara 6 milyon lira

FİDAN DİKEN KADINLARA 6 MİLYON LİRA ÖDENDİ

Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürü Zekeriya Mere, ağaçlandırma çalışmaları kapsamında yer alan köylü kadınlara 6 milyon lira ödendiğini bildirdi.

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü görevine atanan Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürü Zekeriya Mere, Orman İşletme Müdürlüğü lokalinde bir basın toplantısı düzenleyerek Afyonkarahisar için yapılan yatırımları değerlendirdi. İl genelinde başarılı bir ağaçlandırma çalışması yaptıklarını kaydeden Mere, çalışmalarda genellikle köylü kadınları tercih ettiklerini söyledi. Mere, kadınların ağaçlandırma çalışması ile aile ekonomisine katkı sağladıklarını belirterek, "70 yaşında kadınlarımız dahi çalışıyor. Kadınlar 65 yaşında emekli oluyor ama bizim köylü kadınlarımız 70 yaşında dahi çalışıyor. Bu işte 15 yaşındaki genç kızımız da çalışıyor. Gencimiz de yaşlılarımız da çalışıyor. Kadınlarımız teras yapımı, fidan dikimi, çapalama ve ot almada işlerini yapıyor" şeklinde konuştu.

Geçen yıl çalışmalar kapsamında köylü kadınlara 6 milyon lira para ödendiğini belirten Mere, 2010 yılının kasım ayından itibaren yeri geldiğinde 700 işçiyi devamlı olarak çalıştırdıklarını kaydetti. Ağaçlandırma sayesinde 700 kişiye istihdam sağladıklarını aktaran Mere, "Bugün itibariyle ağaçlandırma çalışmasını bitirsek dahi, 5 yıl daha bu ağaçlandırdığımız yerlerde bakım yapılacak. 5 yıl daha Kasım ile Nisan ayları arasında köylülerimize iş imkanı var" dedi.

Mere Afyonkarahisar'daki ağaçlandırma çalışmalarına aralıksız olarak devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

FİDAN DİKEN KADINLARA 6 MİLYON LİRA ÖDENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2011 Salı 13:45:04
Güncelleme :5 Mayıs 2011 Perşembe 01:31:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?