2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Figüranları AROG'u izledi

Rekora giden ve vizyona girdiğinden bu yana manşetten düşmeyen 'AROG' filmine yönelik tartışmalar sürerken, filmin büyük bir bölümünün çekildiği ve sonunda sık sık ismi geçen Afyonkarahisar'ın Döğer beldesinde filmde oynayan figüranlar filmi hep birlikte izledi.

Fransız komedi filmi 'RRRrrrr'la benzerlikleri nedeniyle 'Çalıntı mı' haberiyle gündemden düşmeyen filmde asfaltsız Kapadokya olarak bilinen Frig Vadisi'nin de bol bol reklamı yapılıyor.

10 günde 2 milyon 600 bin kişinin izlediği filmde sık sık adı geçen Döğer'liler kendilerini izlemek için topluca sinemaya gitti. Afyonkarahisar'daki Cinemovie Sinemaları'nın davetlisi olarak AROG'u izlemeye gelen belde halkı filmde sık sık 'işte ben, işte ben' gibi konuşmalarla birbirlerini uyardı.

Cem Yılmaz'ın bir hafta önce bir televizyon programında Döğer Belediye Başkanı'nı gemiyle uzaya gönderdim dediği Döğer Belediye Başkanı Ömer Güngör de filmi izlemeye Döğer'liler'le birlikte geldi. Ulaşımlarını Başkan Güngör'ün sağladığı figüran belde halkı, AROG'u çok beğendi. Filmin özellikle son kısmında sık sık adı geçtiği için Döğer'in tanıtımına büyük katkı sağladığını belirten Belediye Başkanı Ömer Güngör, Cem Yılmaz'a teşekkür etti.

Filmin belde ekonomisine bir çok katkı sağladığını belirten Güngör, "O tarihi
güzellik, o devasa kayalıklar filmin üzerinde oturduğu hengameyle gerçekten mükemmel olmuş. Kasaba insanımızın çekim günlerinde gördüğü sahnelerden sonra filmi sinemada görmek çok güzel. Filmin yayınladığı şekliyle izlediğimizde çok mükemmel bir yapım gördük. AROG Döğer kasabasını tanıtımına çok büyük katkı sağladı. Afyonkarahisar'ın Döğer kasabasının isminin film içinde sık sık geçmesi bizi çok mutlu etmiştir. Kayalıkların yerleşim yerlerinin tüm insanlara ve dünyaya tanıtılması bizler için çok onur verici bir husustur" dedi.

"FİLMDE KENDİMİ GÖRÜNCE ÇOK MUTLU OLDUM"
Filmde taraftarların tezahürat yaptığı sahnede rol alan Osman Çöğ, filmde kendisini gördüğünü ve çok mutlu olduğunu belirtti. Filmin beldelerini çok güzel tanıttığını belirten Çöğ, filmin pek çok sahnesinde rol aldığını söyledi. Filmi yaşar gibi oynadıklarını ifade eden Çöğ, "O an, o keyif, o duyguları anlatmak çok zor. O çağı yaşar gibi olduk. O sahnelerde biz o dönemi yaşar gibi oynadık. Eski çağda yaşayan insanlar gibi davrandık. Çağın nasıl geliştiğini Arif'in sayesinde yaşadık. Çok duygulandık, çok memnun oldum. Herkesin izlemesini tavsiye ederim" diye konuştu.

Cem Yılmaz'ın yakaladığı balıkları getirdiği sahnede balıkları pişirmesi için elinden alan Zeki Önel ise, figüran da olsalar filmde yer almaktan büyük haz duyduğunu vurguladı.

Türkiye'nin bilinmeyen tarihi güzelliği Döğer'in tanıtımına da katkı sağladığı için Cem Yılmaz'a teşekkür eden Önel, AROG'un hem filmde oynayan figüran Döğer'liler'e hem de beldeye katkı sağladığını ifade etti.

Öte yandan Cem Yılmaz'ın belediye başkanını uzaya gönderdim diye şaka yaptığı uzay gemisi maketi belde merkezinde sergileniyor.

iha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 12:36:04
Güncelleme :20 Aralık 2008 Cumartesi 12:37:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?