3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Filistin için yardım gecesi

Afyonkarahisar'da, sivil toplum örgütleri bir araya gelerek Atatürk Kapalı Spor Salonunda Filistin'e yardım gecesi düzenledi.


Filistin'e yardım gecesine Afyonkarahisar Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Kocakulak, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burhanettin Çoban, Saadet Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı İsmail Yalçınkaya, oda ve sendika başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Filistin'e yardım gecesine katılan yüzlerce kişi "Hepimiz Filisitinliyiz", "Filistin yalnız değilsin" şeklinde sloganlar attı. Filistin'e yardım gecesi Kur'an-ı Kerim okunması ile başladı.


Filistin'e yardım gecesinde spor salonunu dolduran yüzlerce kişiye Gazze'de İsrail'in kanlı saldırılarında hayatını kaybeden kadın, erkek, çocukların içerisinde yer aldığı bir sinevizyon gösterisi izletildi. Programı hazırlayan sivil toplum örgütleri adına konuşan Abdullah Turhan, Filistinli kardeşlerimizin dertlerine ortak olmaya çalışıyoruz" dedi. Turhan, Afyonkarahisar'ın Filistin duyarlılığını hem paylaşma anlamında hem de Filistin'e yardımlaşma anlamında özveriyi göstermek hem de kardeşlerimize olan
desteği göstermek için bu programı organize ettiklerini söyledi.


Afyonkarahisar'da bu inisiyatifi paylaşan birçok kurum ve kuruluşun desteği ile bu programı yaptıklarını anlatan Turhan, sözlerine şöyle devam etti: "Kardeşlerimizin tüm desteklerini inşallah gönül huzuruyla Gazze'de şu an kanları akan kardeşlerimizin yaralarına merhem olacak şekilde yardımda bulunmaya çalışıyoruz."
Filistin'e yardım gecesine katılan AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burhanettin Çoban da, Filistinli kardeşlerimize gönülden yardım etmek için burada olduklarını ifade etti. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de katil ve zalim İsrail uygulamalarına karşı halkımızda bir isyan olduğunu anlatan Çoban, şöyle konuştu: "Filistin halkı ile bir dayanışma var. Kardeşlik duygularımızın gelişmesine dair işaretler var. Bugün burada Afyonkarahisar da birçok sivil toplum kuruluşunun tertiplediği hiçbir siyasi maksat taşımayan sadece Filistinli kardeşlerimizle kardeşlik bağımızın güçlenmesi amacı ile o bölgeye yapılacak yardımların artmasını sağlayacak bir yardım gecesi düzenlendi. Biz elbette bu geceye büyük bir onur ve şerefle katıldık." Başbakanın bu konuyla ilgili büyük bir çalışma yaptığını anlatan Çoban, sözlerine şöyle devam etti: "Hatta bu çalışmalar dünya ülkelerinde takdir topladı. Hatta şunu çok rahat söyleyebiliriz ki kendini bizzat ortaya koyan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır.

Tek lider Erdoğan'dır. İnşallah onun başbakan olduğu bir ülkede onu yalnız bırakmamamız lazım. Filistin halkımızı yalnız bırakmamamız lazım. Biliyorsunuz bizim o bölgeyle tarihi bir bağlılığımız var. Sultan Abdülhamid Han tahtının gitmesinin pahasına Filistin'i gözden çıkarmayarak İsrail kuşatmasına izin vermedi. Ama maalesef bugün İsrail zulüm yaptığı zaman Birleşmiş Milletler bunu görmüyor."


Saadet Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı İsmail Yalçınkaya da, müslüman kardeşlerimize böylesine önemli gecede yapacağımız yardımlarla desteklerin en üst seviyeye çıkacağının altını çizdi. Şu an Afyonkarahisar'da çok önemli bir olay için burada tek vücut ve tek yürek olarak değerli hemşehrilerimizle birlikte olduklarını belirten Yalçınkaya, şöyle konuştu: "Filistin'deki mezalimi, insanlık ayıbını insanlık tarihindeki yüz karası olan bir zulmü unutmayacağız. Müslüman kardeşlerimizin yarasını sarmak için buradayız.

Allah'ın izni ile şöyle bir baktığımda genç neslin duyarlılığını temsil eden topluluk canlı diri bir şekilde bu meselenin idrakinde, bunu görüyorum. İnşallah bu şuur bir bucuk milyar İslam alemindeki bu duyarlılık yeniden yer yüzünde medeniyeti yeniden medeniyet projesi olan inancımıza ait projenin gerçekleşmesi için çok önemli bir direniş harekatıdır. Bu bakımdan hemşehrilerimizi bu duyarlılıklarından dolayı tebrik ediyorum."
Yapılan konuşmaların ardından ilahileri ile gönüllerde taht kuran Mikail ve yaptığı dini sohbetleri ile tanınan ilahiyatçı yazar Abdurrahman Dilipak Gazze'de yaşayan çocukları anlattı.

İha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 14:43:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?