2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Film değil gerçek

Tokat'tan yola çıkan bir yolcu otobüsüyle Afyonkarahisar'a tarihi eser gönderildiği ihbarını alan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri aksiyon filmlerini aratmayan bir operasyon düzenledi. Polisin nefes kesen operasyonunda şahıslar, tarihi eserleri teslim alırken yakalandılar.


Edinilen bilgiye göre, Tokat'tan yola çıkan bir yolcu otobüsüyle tarihi eser getirildiği ihbarını alan Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri Afyonkarahisar-Konya karayolu üzerinde yolcu otobüsünü bekleyen şahısların bulunduğu aracı uzaktan saatlerce takip etti. Hava sıcaklığının 5 derece olduğu Afyonkarahisar'da polis ekipleri yaklaşık 3 saat zanlıları 4 farklı noktadan takibe aldı. Konya'nın Akşehir ilçesinden tarihi eseri almak için Afyonkarahisar'a gelen R.G. (28) ve B.S. (25) yol kenarında 42 U 3472 plakalı otomobil ile beklemeye başladı.


Otobüsün zanlıların yanında durduğu sırada düğmeye basan ekipler, R.G. ve B.S'yi otobüsten tarihi eserleri teslim alırken yakaladı. Aksiyon filmlerini aratmayan operasyonda, sıkıca paketlenmiş bir kutuyu açan polis, bronz olduğu tahmin edilen bir kaseyi ele geçirdi. Polis tarafından gözaltına alınan zanlılar daha sonra Devlet Hastanesi'nde sağlık muayenesinden geçirilerek Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğüne götürüldü.

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 14:04:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?