1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Frig Vadisi toplantısı yapıldı

FRİG VADİSİ TOPLANTISI AFYONKARAHİSAR'DA YAPILDI

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir illeri arasında bulunan Frig Vadisi'nde son dönemlerde kaçak kazıların azaldığını söyledi.

Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği'nin dördüncü toplantısı Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga başkanlığında, Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar ve birlik üyelerinin katılımı ile gerçekleşti. Valilik toplantı salonundaki toplantının açılışını yapan Vali İmga, Frig Vadisi'ndeki kaçak kazıların duyarlı vatandaşların ihbarları sonucu azaldığını belirtti.

TEMEL AMAÇ BİLİNÇLENDİRME

Vali İmga, "Bu konuda eğitim çalışması çok önemli. Temel amaçlarımız arasında bölgedeki vatandaşların eğitilmesi, kültürel mirasın korunması konusunda bilinçlendirilmesi yer alıyor” dedi.Birliğin, Frig Vadisi’ndeki kültürel değerlerin Türkiye ve dünyaya tanıtılması amacını taşıdığını ifade eden Vali İmga, konu ile ilgili çalışmaların tamamlandığını bildirdi.

4. Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği toplantısında Frig Vadisi Fotoğraf Yarışması şartnamesi, Frig Vadisi yürüyüş yolu çalışmaları ve Frig Vadisi tabela çalışmaları konularının görüşüleceği bildirildi.

FRİG VADİSİ TOPLANTISI AFYONKARAHİSAR'DA YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 17:42:05
Güncelleme :28 Nisan 2010 Çarşamba 18:21:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?