4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Frigya Birliği toplandı

FRİGYA BİRLİĞİ TOPLANTISI

Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya illeri Frigya Kültürel mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği toplantısı Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga'nın ev sahipliği ile gerçekleşti.

Kasım ayı Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği Meclis toplantısına Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga'nın ev sahipliğinde Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe ve İl Genel Meclis üyeleri katıldı.

Birlik toplantısının açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga. Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliğinin çalışmalarını yürüten ADUYBİM'in başarılı bir grafik sergilediği ifade etti.

Vali İmga, "Bu tür olumlu ve faydalı çalışmalar ile birliğimiz bünyesinde Frigya Kültürel Mirasımızı daha iyi noktalara getirmeyi hedeflemekteyiz" dedi.

Kütahya Valisi Kocatepe ise, birlikten kuvvet doğduğuna dikkat çekerek, ülke turizmine daha güçlü ve daha organize bir şekilde yarar sağlayacaklarını ifade etti. Eskişehir Valisi Kılıçlar'da Frig kültürünün 2 bin 500 yıl önce başladığını hatırlatarak, bölge için çok önem arz eden bir yer olduğunu belirtti. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın Frig Vadisi ile çok yakından ilgilendiğini aktaran Kılıçlar, "Bölgede çok önemli bir kültürel miras mevcut. Birlik, burayla ilgili çalışmaları koordine etmelidir. Her il üzerine düşen ödevi, çalışmayı, ortak politika ile yerine getirmelidir" dedi.

Konuşmaların ardından Frig Vadisi'nin Tanıtım Sunumu izlenirken, toplantıya katılanlara bölge hakkında bilgi ve fotoğrafların yer aldığı broşürler dağıtıldı. Toplantının ikinci oturumu basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Toplantının gündem maddelerini birlik organlarının seçimleri ve Frig Vadisi Kültür ve Turizm Kuşağı Envanter Tanıtım Projesi sunumu oluşturdu.

FRİGYA BİRLİĞİ TOPLANTISI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 09:30:01
Güncelleme :26 Kasım 2009 Perşembe 00:26:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?