3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Fuhuşa darbe

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü İsmail Özel, kentte fuhuşla uğraşanların belli olduğunu belirterek, "Bu konudaki denetimlerimizi artırdık. Suç işlemeyen vatandaşa güven vermek istiyoruz" dedi.

İHA’ya açıklamalarda bulunan Asayiş Şube Müdürü İsmail Özel, 2005 yılında fuhuş olaylarıyla ilgili yapılan çalışmalar çerçevesinde 4’ü yabancı uyruklu toplam 8 kadın ile 8 erkeğin yakalandığını söyledi.

"Afyonkarahisar’da fuhuş olayları ile uğraşanlar belli" diyen Özel, "Bunlar bir elin parmaklarını geçmez. Hepsinin kayıtları bizde mevcut. Bu tür suçlarda Türk Ceza Kanunu’na göre suçüstü yapacaksınız ve suçu belgelendireceksiniz. Türk Ceza Kanunu’nda suçun karşılığı ne ise o ceza verilir. Onun dışına kimse çıkamaz. Yakaladığımız kişiler ’Bu benim kendi özel hayatım, beni fuhuşa teşvik etmediler’ diyor. Böyle olunca hukuken yapacağınız bir şey yok. Hukuk çerçevesinde ilk hedefimiz suçu önlemek" diye konuştu.

Her vatandaşın Türk Ceza Kanunu’nu bilemeyeceğine dikkat çeken Asayiş Şube Müdürü İsmail Özel, "Eğer bir evde fuhuş yapılıyorsa, savcıdan izin alınır ve konu değerlendirilir. Eğer kanuna göre suç yoksa hiçbir şey yapamazsınız. Ama ihbarlar doğrultusunda Ambaryolu Caddesi’nde 24 saat ekipler görev yapıyor. Denetimlerimizi artırdık. Çünkü öğrencilerin gittiği kafeler orada ve sürekli insan sirkülasyonu var. Suç işlemeyen vatandaşlara güven vermek istiyoruz. Herkes kendine göre suç koyarsa, sistem yürümez" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2005 Perşembe 15:03:31
Güncelleme :18 Mart 2005 Cuma 16:13:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?