30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Gaziler ve Şehitler Günü için tören

Afyonkarahisar'da düzenlenen törenle, görev malulü ve şehit polis memurlarının yakınlarına, "Devlet Övünç Madalyası" verildi. 

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Afyonkarahisar Valiliği tarafından Polisevi'nde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende, Van Emniyet Müdürlüğü'nde görevliyken polis noktasına PKK terör örgütünün silahlı saldırısı sonucu şehit olan Ayhan Sarıçiçek'in madalyasını ve beratını oğlu Orhan Sarıçiçek, Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ve Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevliyken, meydana gelen trafik kazasına müdahale sırasında arkadan gelen aracın çarpması nedeniyle, devrilen aracın altında kalması sonucu şehit düşen İrfan Sefa'nın madalya ve beratını kızı Elif Sefa alırken, Şırnak Emniyet Müdürlüğü'nde görevliyken, meydana gelen terör olayında vazife malulü polis memuru Ahmet Budak ve Giresun Bulancak İlçesi'nde görev malulü olan polis memuru Servet Yılmaz'ın madalya ve beratlarını kendileri teslim aldı. 

Şehit aileleri ve görev malulü polislere madalyalarını, protokol üyeleri verdi. Bazı şehit ailelerinin de tören sırasında gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. 

Törene, Vali Vekili Nevzat Ünsal, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Bülent Aker, Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Memduh Akoğlu, Emniyet Müdürü Natık Canca, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda davetli katıldı.
iHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2006 Salı 18:43:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?