3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Gençlerden imza kampanyası

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Üyeleri Ulusal Gençlik Parlamentosu tarafından düzenlenen "Her Meclise Bir Gençlik Temsilcisi" isimli kampanyaya destek olma adına imza kampanyası başlattılar.


İmza kampanyası çerçevesinde Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Hakan Akkuş ve Gençlik Meclisi Üyeleri iki gün içerisinde 1000'e yakın imza topladılar. Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Akkuş, "Biz üniversitelerin, liselerin, gençlik sivil toplum kuruluşlarının, gençlik merkezlerinin ve gençlik gruplarının temsilcileriyiz.

Biz illerimizdeki demokratik süreçlerde seçilen gençlik parlamenterleriyiz. Biz gönüllülük bilinciyle hareket eden, sorunlarını bilen, çözüm üreten, paylaşımcı, değerlerine bağlı , girişimci ve gelişimin savunucusu gençleriz. Biz Yerel Gençlik Meclisleriyiz. Siyasi parti liderlerine, il teşkilatlarına ve halkımıza sesleniyoruz.

Nüfusunun yüzde ellisi 28 yaşın altında olan ülkemizde, gençsiz siyaset anlayışı temsilde adalet ilkesi ile bağdaşmamaktadır. Biz, kentlerimize ilişkin alınacak kararlarda söz sahibi olmak için, Belediye ve İl Genel Meclisleri'nde yerlerimizi almak istiyoruz. Biz, şimdi sesimizi daha da güçlendirip 'Her Meclise Bir Gençlik Temsilcisi' diyoruz ki, bizler sadece geleceğin liderleri değil bugünün de ortaklarıyız" dedi

İha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 17:26:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?