3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Gezgin psikolog Afyonkarahisar'da

Türkiye'de bir ilke imza atarak, gözlem ve tespitlerini vatandaşlara anlatmak ve 53 ilde seminerler düzenlemek için "İnsana yolculuk" sloganıyla Bursa'dan yola çıkan Klinik Psikolog Yalçın Kireççi, Afyonkarahisar'a geldi. 

Afyonkarahisar'da valilik ve belediye yetkilileriyle görüşen Kireççi, İHA'ya yaptığı açıklamada, psikoloji biliminin tam olarak anlaşılamadığından yakındı. İhmal edilen psikolojik sorunların, birçok hastalığın nedeni olduğuna dikkat çeken Kireççi, "Bugün kanser ve kalp hastalığı gibi birçok hastalığın temelinde stres olduğu söyleniyor. Oysa stres insanın kendi hayata bakış açısıyla oluşan bir durumdur. İnsanlar heyecan dediğimiz yaşam enerjisini doğru hedeflere yönlendirirse, mutluluk, başarı, üretim ve gelişme oluşuyor. Ama bu olmazsa yaşam enerjisi strese dönüşüyor. Stres de her türlü olumsuzluğun temeli oluyor. İnsanlar stresten kurtulmak için birçok zararlı alışkanlığa yöneliyor. Stresi azaltmak için sigara içiyor, alkol alıyor, kumar oynuyor, kavga ediyor. İnsanlar arası iletişim bozuluyor. İnsan akıllı ve mantıklı bir varlıktır. Biz aklımızı ve zekamızı bu sorunların çözümüne yönlendirmeliyiz" dedi.
Psikolojik sorunların çözümü için her zaman ve her yerde yeterli ve yetkin psikolog bulmanın mümkün olmadığını kaydeden Kireççi, "O halde tek yapılması gereken, herkesin kendi psikologu olmasını öğrenmesidir. Bende insanların kendi psikologu olabilmesi nedeniyle, gereken temel bilgileri vermek için 'gezgin psikolog' projesini başlattım. Gereken bilgileri, her ilde toplu olarak belediye ve valiliklerle, yerine göre sivil toplum örgütleriyle de işbirliği yaparak, herkesin kendi psikologu olmasını sağlayacak ve bilinç düzeylerini yükseltecek seminerler düzenliyorum. Bu çalışmanın ilk ürünü olarak da her ilde ücretsiz dikkat ve konsantrasyon seminerleri düzenliyorum. Bu konuda bize destek veren Afyonkarahisar Valiliği, belediye ve Fethibey beldesi halkına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2007 Cumartesi 15:21:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?