2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Gıda denetimleri sürüyor

Afyonkarahisar Tarım İl Müdürlüğü, il merkezi ve ilçelerde faaliyet gösteren gıda ve gıda ambalajı üreten tesislerin denetiminin devam ettiğini bildirdi. 

Konuyla ilgili Tarım İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 4 adet et ve et ürünleri tesisi, 1 adet yağ fabrikası, 8 adet süt ve süt ürünleri tesisi, 5 adet ekmek fırını, 2 adet su ürünleri işleme tesisi, 1 adet haşhaş ezme imalathanesi, 1 adet şekerli mamüller üretim tesisi, 4 adet unlu mamüller tesisi, 15 adet yem ve tohum bayii, 8 adet yem fabrikası, 1286 adet gıda satış ve toplu tüketim yeri denetiminin yapıldığı kaydedildi. 

Denetimler sırasında, yem fabrikalarından 5 adet yem numunesi, satış ve toplu tüketim yerlerinden 7 adet numune alındığı ve 1 adet patates sertifikasyon depo kontrolü yapıldığı belirtilen açıklamada, "İlimizde gıda üreten işyerleri tarafından ihracat amacıyla talep edilen 36 adet Gıda Güvenliği, Sağlık Sertifikası düzenlenmiş olup, bu amaçla işyerleri denetlenerek mevzuata uygun numunelerin alınmıştır. Yine, Et ve et ürünleri için 1 adet, yağ fabrikaları için ise 1 adet Üretim İzin Sertifikası tanzim edilmiştir. İlimizde üretilen tüm gıda maddelerinin üretimleri ve pazarlanmaları aşamalarında kalitelerinin bozulmaması ve sağlıklı bir şekilde tüketiciye ulaşmasının sağlanması için, İlimiz genelinde bulunan ve gıda maddeleri üreten işyerlerinin denetimleri sıkı bir şekilde devam etmektedir" denildi. 

Açıklamanın son bölümünde kenttin ticari hayatına ve marka olmuş gıda ürünlerinin pazarlanmasına olumsuz etki yapacak her türlü tutum ve davranışlara izin verilmemesi amacıyla tüm tedbirlerin alındığı kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 13:26:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tesekurler IP: 88.236.88.xxx Tarih : 30.03.2008 09:49:33

harbiş beser ekmek firinini iyice kontrol edediniz nekadar kotu ortam da ekmek cikardiklarini gorur dunuzmu siz oraya hazirlikli gitmeyin sakin ansizin gidin ? calişan işcilerinin portoru bile yok dikat edin bu salik onemlişey herseyler icin tesekur ederim