4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Gıda laboratuarına yeni cihazlar

Afyonkarahisar İl Genel meclis Başkanı Ahmet Kocakulak, İl Kontrol laboratuarı bünyesinde gıda laboratuarın hayata geçirildiğini söyledi.

1965 yılında bu güne kadar faaliyet gösteren ve 39 ilde kurulan Afyonkarahisar İl Gıda laboratuar Müdürlüğünün bünyesinde Özel İdare yatırımları ile Gıda kontrol laboratuarının da faaliyete geçtiğini belirten Afyonkarahisar il genel meclis Başkanı Ahmet Kocakulak, gıda laboratuarına bu güne kadar 447 bin TL ödenek ile yeni cihazların alındığını söyledi.

Kocakulak, "Afyonkarahisar tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlamaktadır. Bu nedenle ilimizde bulunan İl Kontrol laboratuarını içerisindeki gıda kontrol laboratuarın yeniden yapılarak Avrupa'ya uygun hale gelmesi için çalışmalar başlattık. Bu çalışmalar neticesinde gıda laboratuarına aldığımız yeni cihazlar ile il dışında yapılan tahliller bundan sonra bu cihazlar ile Afyonkarahisarımızda da yapılabilecek. Örneğin Afyonkarahisar'da seracılık yapmak isteyen vatandaşlarımız sera içerisine kurmaları gereken laboratuarlara ayrı bir masraf etmeden bizler elimizde bulunan gıda laboratuarımızı geliştirmeyi düşündük.

Gıda laboratuarımıza kazandırdığımız yeni cihazlar spektrofotometre, ICP, KOİ ve BOİ, HPLC, AFLODOKSİN ile et ve et ürünleri, tarımsal ürünler ve bakır kurşun ve arseniklerin tahlilleri sağlanıyor. Daha öncesinde bu tahlilleri yaptırmak için büyük şehirlere gitmek zorunda kalıyorduk. Bundan sonraki süreçte İl Gıda laboratuarın iyileştirme çalışmaları devam ederek, analizlerin uluslar arası geçerliliği olması için Avrupa birliğine akredite yaptırarak kontrol sonrası ürünlerin yurt dışına ihracatı tam olarak gönderilmesi hedefleniyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 21:49:36
Güncelleme :21 Ocak 2009 Çarşamba 22:01:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?