1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Gıdanın başkenti Afyonkarahisar

AFYONKARAHİSAR'DA 'KIRMIZI ET SEKTÖRÜ' KONFERANSI

Afyonkarahisar İl Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen konferansla kırmızı et sektörü ele alındı. İl Tarım Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, ilde toplam 288 bin büyükbaş hayvan olduğunu söyledi.

Afyonkarahisar İl Tarım Müdürlüğü'nün girişimi ve Afyonkarahisar Sanayi ve Ticaret Odası (ATSO) ile Aile Afyonkarahisar Ticaret Borsası'nın (ATB) destekleriyle İl Tarım Müdürlüğü'nde kırmızı et sektörü konferansı düzenlendi. Konferansın açılış konuşmasını yapan İl Tarım Müdürü Zekeriya Erdurmuş, "İlimizde şu anda mandalarla birlikte 288 bin civarında büyükbaş hayvanımız var. Son yıllarda büyükbaş hayvanlarda bir artış söz konusu. Bireysel verim artışları da görünmektedir" dedi.

Erdurmuş, konuşmasında ilin hayvan varlığı hakkında da bilgi verdi. Kentte bir yılda 363 bin ton süt üretildiğini, 62 bin büyükbaş hayvanın kesildiğini belirten Erdurmuş, 2009 verilerine göre 42 bin büyükbaş, 216 bin de küçükbaş hayvanın büyük şehirlere satıldığını kaydetti. Erdurmuş, "İlimizde gıda sektörü çok önemli. Termalin, turizmin, tarihin derken aynı zamanda gıdanın başkenti Afyonkarahisar'dır. 597 tane doğrudan üretim yapan firma var. Bu firmalarla beraber ürünleri dağıtan ve pazarlayan yaklaşık 4 bin tane de merkezimiz var. Biz bunların kontrol ve denetimini yoğun bir şekilde yapmaktayız. Bizim önceliğimiz tüketicilere ulaşan gıdaların güvenliğini sağlamak. Bunun yanında ilimiz için çok önemli bir yer arz eden gıda sektörünün rasyonel biçimde gelişimini sağlayarak, ulusal ve uluslararası piyasada ayakları yere sağlam basan bir gıda sektörü çalışmalarımız devam etmektedir. Bakanlığımızın destekleme politikaları da devam ediyor. Bakanlığımızın Afyonkarahisar'a son yıllardaki desteği eski parayla 450 trilyon Türk Lirası olarak gerçekleşti. Öne çıkmasını istediğimiz veya desteğe ihtiyacı olan sektörlere destekleme uygulaması yapılıyor. İlimizde manda sütü ile ilgili çalışmalarımız var. Sığır-koyun desteklememiz var. Hayvancılığı geliştirmek için büyük çabalarımız var. Biz saanen keçi melezini yaygınlaştırmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

AFYONKARAHİSAR'DA 'KIRMIZI ET SEKTÖRÜ' KONFERANSI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2010 Perşembe 20:24:05
Güncelleme :26 Şubat 2010 Cuma 13:46:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?