30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Göl ortasında silahlı kavga!

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesine bağlı Karamık beldesinde bulunan Karamık Gölü'ne avlanmak için giden 4 avcıdan 3 öldü bir tanesi de ağır yaralandı.

Karamık Gölü'nde balık avlanması yasak olmasına rağmen göle balık avlamak için giden Çavuş ve Akın aileleri, 'ağı buraya sen atacaksın, ben atacağım' kavgasının ardından yanlarına getirdikleri silahları gölün ortasında birbirlerine doğrulttu. Her iki tarafından bir birine ateş açması sonucunda olayda 39 yaşındaki 4 çocuk babası Mehmet Akın, amcası 51 yaşındaki Gazi Akın öldü. Çavuş ailesinden de Karamık Kasabası Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı 36 yaşındaki 5 çocuk babası Ali Çavuş öldü.

Olaydan ağır yaralı olarak kurtulan ve olayı yakınlarına ve 112'ye bildirdiği söylenen 5 çocuk babası 39 yaşındaki Tahsin Çavuş Bolvadin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olayın yaşandığını duyduğu iddia edilen Uğur Akın ise, gölün içinde ölü olarak bulunanları küçük su araçları ile kıyıya çıkardı. Ambulansla yaralı olarak Çay Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mehmet Akın ve Gazi Akın burada hayatını kaybederken, Ali Çavuş'un cesedi ise gölün kıyısında savcılık incelemesinin ardından Çay Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Olay yerinde bulunan Karamık Belediye Başkanı Arif Durmaz yaşanları şöyle anlattı: "Kasabamızda herhangi bir kan husumet gibi davalar yoktur. Şimdiye kadar da olmamıştır ama, kasabamızın adını alan Karamık Gölü'nde balık avcılığı, sülük, kamış işlerinde çalışan bazı komşularımız vardır. Bugünkü çıkan olayda iki ayrı ailelerin balık meselesi veya 'Sen ağı buraya atacaksın, ben burada tutacağım' yani şey olmayacak bir olaydan çok üzücü bir olay gerçekleşmiş. Hepimiz şu anda üzgünüz tüm ailelerin başları sağ olsun. Çay Devlet Hastanesi'nde Gazi Akın, yeğeni Mehmet Akın ve burada da kayığın içerisinde olan Ali Çavuş öldü. Kardeşi Tahsin Çavuş'un da Bolvadin'de ağır yaralı olduğu aldığımız bilgiler arasında. Burada kolluk güçlerimiz sabaha kadar yasağı uygulamaya çalışıyor. Fakat vatandaşımız ne yapsın, çaresiz. Bir şeyler yapması için, üç kuruş kazanmak için sülük, balık tutuyor ve geçimini sağlıyor. Vaziyet bu."

Savcılık incelemesinin ardından ise gölün kıyısında bulunan Ali Çavuş'un cansız bedeni Çay Devlet Hastanesi'ne kaldırılmak üzere ambulansa konuldu. Tam bu sırada Ali Çavuş'un eşinin feryadı yürekleri dağladı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2011 Pazar 09:16:36
Güncelleme :10 Nisan 2011 Pazar 22:41:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?