1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Görme engellilere konuşan saat

GÖRME ENGELLİLERE BEYAZ BASTON VE KONUŞAN SAAT

Afyonkarahisar'da görme engellilere 200 beyaz baston ve 100 konuşan saat verildi.

Altı Nokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şubesi ile Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından temin edilen beyaz baston ve konuşan saatler, Çakmak Otel'de düzenlenen törende görme engelli vatandaşlara verildi. Törende konuşan Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, her türlü engellerin ortadan kaldırılması gerektiğini belirterek, devletin bu konuda elinden geleni yaptığını söyledi. Afyonkarahisar Valiliğine 82 akülü araç geldiğini ifade eden Ertürk, akülü araçların bir kısmını ilçelerde kaymakamlıklar aracıyla engelli vatandaşlara dağıtılacağını bildirdi.

Hiç kimsenin engelli olarak doğmak veya engelli bir çocuğa sahip olmak istemeyeceğini anlatan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Dünyada artık engellilere yönelik çalışmalar dikkatten kaçmıyor. Ülkemizde bu bakımdan çok gelişmiş, zengin sayılabilecek ülkelerden bile kat kat ileriye geçti. Türkiye, dünyada belki özürlülerle ilgili kanuna sahip birkaç ülkeden birisidir" şeklinden konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Tüm Özürlüler ve Aileleri Derneği Genel Başkanı Mehmet Ali Bakici ve Altı Nokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Mesut Yurt, görme engelli vatandaşlara beyaz baston ve konuşan saatlerini verdi. Beyaz baston ve konuşan saat alımında destek veren Avukat İlhan Çınar'a da Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk tarafından plaket takdim edildi.

GÖRME ENGELLİLERE BEYAZ BASTON VE KONUŞAN SAAT
İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2010 Salı 12:18:01
Güncelleme :6 Temmuz 2010 Salı 18:00:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?