1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Güneş enerjili sokak lambası

GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ÇALIŞAN SOKAK LAMBASI

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu Elektronik Teknolojisi Programı öğretim görevlileri ve öğrencileri tarafından güneş enerjisiyle çalışan sokak lambası yapıldı.

Elektronik Teknolojisi Programı Başkanı Öğretim Görevlisi Nuri Bayana, gün geçtikçe kirlenen çevre ve azalan enerji kaynakları nedeni ile enerji getirisi sınırsız, işletme maliyeti sıfıra yakın olan elektrik sistemlerinin giderek yaygınlaştığını söyledi. Bayana, güneş enerjisinden elektrik üreten bu sistemlerin hem ücretsiz bir kaynaktan elektrik sağlamakta hem de çevreye yayılan karbonmonoksit ve diğer tonlarca atığın oluşmasını önlediğini anlattı.

Güneş enerjisiyle çalışan sokak lambasının güneşli veya aydınlık ortamdaki ışınlarla beslendiğini, çalışma ömrünün 25 yıl olduğunu belirten Bayana, şöyle konuştu: "Sokak lambası, -40 dereceden +80 dereceye kadar uzanan çalışma sıcaklığına sahip, güneş panelinden çalışma ömrü 5-7 yıl olan aküden, aşırı akım korumalı ve 5 dakika sonra tekrar normal sisteme dönen regülatörden, 36 W ile 3600 Lm ışık veren, 5 metre yüksekliğinde, 20 yıldan fazla çalışma ömrüne sahip ve göz yormayan, zararlı ışın vermeyen ağır

metal içermeyen AC ve DC sistemlerle çalışan LED'li lambadan oluşmaktadır."

GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ÇALIŞAN SOKAK LAMBASI
GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ÇALIŞAN SOKAK LAMBASI
GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ÇALIŞAN SOKAK LAMBASI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2010 Salı 15:02:02
Güncelleme :16 Haziran 2010 Çarşamba 11:17:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?