1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Güral'dan dev yatırım

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERTUĞRUL GÜNAY, AFYONKARAHİSAR'DA TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

Ekonomik krizin bütün dünyada turizmin gerilemesine yol açmasına rağmen, dünyada 2009 yılında turist sayısı artan tek ülkenin Türkiye olduğunu söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Bizleri sevindiren gelişmelerden birisi de turizm alanındaki yaşananlardır" dedi.

Nafi Güral Şirketler Grubu tarafından Afyonkarahisar'da yapılacak Güral Afyon Termal Otel ve Kongre Merkezi'nin temel atma töreninde konuşan Bakan Günay, turizmi, deniz kıyılarından içeriye Antalya, Ege, İzmir-Antalya arasındaki sahillerden içeriye çekmeye, çeşitlendirmeye ve turizmin getirdiği bereketi Anadolu içine yaymaya çalıştıklarını belirtti.

Türkiye'nin turizm alanında elbette çeşitli gelişme alternatifleri olduğunu anlatan Bakan Günay, kongre turizmi, kış turizmi, golf turizmi gibi sayabilecek çeşitli alanların olduğunu kaydetti. Ama 2 alanda çok büyük ve yeterince kullanılmayan potansiyel bulunduğundan bahseden Ertuğrul Günay, bunlardan bir tanesinin termal turizme bağlı sağlık turizminin, diğerinin de kültür turizmi olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin son yıllarda dünyada ekonomide, toplumsal yapıda ciddi gelişmeler kaydettiğini dile getiren Bakan Ertuğrul Günay, geçen içerisinde özellikle kendilerini sevindiren gelişmelerden birisini turizm alanında yaşadıklarını söyledi. 2008 yılı ortalarından itibaren dünyada ekonomik bir kriz olduğunu hatırlatan Günay, "Bu ekonomik kriz bütün dünyada turizmin gerilemesine yol açtı. Geçen yıl dünyada turizm eksi 3 ile kapandı. Dünyanın önde gelen 10 turizm ülkesi, bunların arasında ABD, Fransa, Çin ve

İtalya var. 2009'da hepsi gelen ziyaretçi sayısı itibariyle bir önceki yıla göre eksi ile kapattılar. Bir tek Türkiye geçen yılı artı ile kapattı. Gelen turist sayısı 26 milyondan 27 milyonun üzerine çıktı. Dünyada kriz olmasa 28 milyonun üzerine çıkacaktık. Şimdi bu kriz yılındaki başarıdan aldığımız cesaretle söylüyorum ki; yakın bir gelecekte Türkiye turizmde çok daha büyük rakamları ve çok daha büyük gelir rakamlarını görecek" diye konuştu.

 

"ÜLKEMİZ TARİHSEL VE ARKEOLOJİK BİR ZENGİNLİĞE SAHİP"

Türkiye inanılmaz bir tarihsel ve arkeolojik zenginliğe sahip olduğunu ve Türkiye'nin bunu henüz yeteri kadar dünyaya duyuramadığını ileri süren Bakan Günay, "Türkiye Avrupa'nın en kaliteli termal suyuna sahip ama termal yatağı şu anda nitelikte yatak sayısını vizyona doğru taşıyor. Yatırım ve işletme alanında turizm, Türkiye turizmi fakat termal alanında yeterli nitelikli yatağımız yok. Şimdi termal alanında yapılacak olan yatırımlar Türkiye'nin yeni bir alanda turizmini geliştirmesine ve bu bereketi

Denizli, Afyonkarahisar, Uşak bu güzergahtan Anadolu içlerine taşımasına vesile olacak. O yüzden ben termal alanda yapılacak olan yatırımları çok önemsiyorum. Ama sizden özel bir ricam var. Şimdiye kadar ne yapılmışsa yapılmış ama bundan sonra bir tek imarsız yapı yapılmasına bir tek rant aç gözlüğüyle yeni bir alanın talan edilmesine katiyen izin vermeyin. Sizler doğanın iyi kullanılmasına, kaynakların iyi kullanılmasına özel bir gayret gösterirseniz biz de elimizden geldiği kadar yardımcı olacağız. Ne yazık ki Türkiye'de tarih turizminin de kültür turizmini de sağlık turizminin de başka alanlardaki her türlü gelişmenin de önünde inanılmaz bir çarpık şehirleşme yatıyor ve biz bu çarpık gelişmenin şimdi büyük bedeller ödeyerek üstesinden gelmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Bakan Ertuğrul Günay, Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Sait Açba, Ahmet Koca, Halil Aydoğan ve Kütahya Porselen Sanayi A.Ş. Yönetim

Kurulu Başkanı Nafi Güral birlikte butona basarak otelin temelini attılar. Bakan Günay'a Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş tarafından, yöresel giysileri simgeleyen çeşitli hediyeler verdi.

 

GÜRAL'DAN 5 YILDIZLI 425 ODA KAPASİTELİ OTEL

Porselen ve seramik üretiminde dünya markası haline gelen Kütahya Porselen Sanayi A.Ş. 1980'lerden bu yana turizm sektöründe yaptığı çalışmalara, tamamlandığında 50 milyon dolarlık bütçesiyle bölgenin en büyük yatırımı olacak Güral Afyon Termal Otel&Kongre Merkezi ile devam ediyor. 5 yıldızlı ve 425 oda kapasiteli Güral Afyon Otel&Kongre Merkezi bin kişilik konferans salonu, 10 adet workshop salonunun yanı sıra SPA, termal kür merkezi, aquapark ve açık yüzme havuzu ile konuklarına kusursuz bir hizmet sunmayı hedefliyor.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERTUĞRUL GÜNAY, AFYONKARAHİSAR'DA TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERTUĞRUL GÜNAY, AFYONKARAHİSAR'DA TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERTUĞRUL GÜNAY, AFYONKARAHİSAR'DA TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERTUĞRUL GÜNAY, AFYONKARAHİSAR'DA TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERTUĞRUL GÜNAY, AFYONKARAHİSAR'DA TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2010 Pazar 20:13:04
Güncelleme :17 Mayıs 2010 Pazartesi 18:18:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?