3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Gurbetçiler piyasayı haraketlendirdi

Avrupalı gurbetçiler dönüş hazırlıklarında Afyonkarahisar'ın vazgeçilmez damak tadı sucuk ve lokum almayı ihmal etmiyor.


Afyonkarahisar'da faaliyet gösteren Altınay Şekerleme’nin sahibi Ömer Altınay ve Cumhuriyet Sucuklarının sahibi Hacı Mehmet Kocaşaban, piyasanın gurbetçiler ile hareketlendiğini Ramazan ayı içerisinde de aynı hareketlenmenin olmasını dilediklerini söyledi. Altınay Şekerleme sahibi Ömer Altınay, günde 300 ile 500 kilo arasında lokum ve şekerleme çeşidi satıldığını belirterek, “Gurbetçilerin dönüşlerinin yaşandığı son 20 günde piyasada hareketlilik yaşanıyor.Ramazan ayı içerisinde ve bayramında da aynı hareketliliği bekliyoruz” dedi.


SUCUK VE PASTIRMA SATIŞI ARTTI
Cumhuriyet Sucukları sahibi Hacı Mehmet Kocaşaban ise günde 500 kilogram sucuk ve 40 kilograma yakın pastırma sattıklarını belirterek, "Yaz tatili için ülkemize gelen gurbetçiler, son iki haftadır dönüş hazırlığı içerisinde. Dönüş hazırlıklarını tamamlamak isteyen gurbetçilerimiz lokum ve şekerleme çeşitlerinin yanı sıra sucuk ile pastırma almayı da ihmal etmiyorlar.


Avrupalı gurbetçilerimiz sucuk ve pastırma konusunda Afyonkarahisar'ı artık benimsemiş durumda. Gurbetçinin yanısıra tatilini Afyonkarahisar'da ve civar illerde geçiren vatandaşlar da sucuk ve lokum almayı ihmal etmiyorlar" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2009 Salı 13:04:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?