3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Gururun gözyaşları

Afyonkarahisar’da, Çanakkale Zaferi’nin 90. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen törende devlet övünç madalyasına layık görülen şehit aileleri ve gaziler, gözyaşlarına hakim olamadı.

Afyonkarahisar’daki törenler, bu yıl Gazi Anadolu Teknik-Anadolu Meslek-Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından organize edildi.

Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda düzenlenen programda konuşan Gazi Anadolu Teknik-Anadolu Meslek-Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Erol Avcıoğlu, Çanakkale Zaferi’nin içinde acı ve burukluk olduğunu söyledi. Atatürk’ün "Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum" sözlerini hatırlatan Avcıoğlu, "Bir asker düşünün ki böyle bir emre, hemen öleceğini bile bile kayıtsız şartsız itaat ediyor. Tarihte sizin bildiğiniz kaç kumandan vardır böyle bir emri verebilsin? Yine tarihte hangi ordu ve asker vardır ki böyle bir emre kayıtsız şartsız itaat etsin ve gereğini yerine getirsin. Ben bilmiyorum. Yetişen Türk çocukları olarak, şunu biliyor ve inanıyoruz ki; vatan, evlatlardan ’savaşta kan, barışta ter’ ister" diye konuştu.

Törende daha sonra protokol heyeti tarafından malul gaziler Eyüp Ünlü, Bülent Aden, Ahmet Çelik, Şemsettin Çal’a devlet övünç madalyası verildi. 10 Kasım’da Şırnak’ın Uludere İlçesi’ne bağlı Düğündağı bölgesinde sınır geçişi gözetlemesi esnasında pusu mevziine yıldırım düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı İsmail Aydınkaş’ın annesi Emine Aydınkaş’a da devlet övünç madalyası verilirken, Aydınkaş program boyunca ağladı.

Törenlere, Vali Muzaffer Dilek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halit Çakır, Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, Cumhuriyet Başsavcısı Kenan Sağlam, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halim Sözbilir, İl Emniyet Müdürü Natık Canca, askeri erkan, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 16:09:33
Güncelleme :19 Mart 2005 Cumartesi 15:46:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?