4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Güvenlikçilere yakın savunma dersi

Afyonkarahisar'da Türk Telekom'da faaliyet gösteren güvenlik görevlileri, KOÇ-NAK Gençlik Spor kulübü tarafından yakın koruma savunma teknikleri aldı.

KOÇ-NAK Gençlik Spor Kulübü tarafından Türk Telekom Müdürlüğü'nde çalışan 15 güvenlik görevlisi 4 ay süreyle yakın konuma eğitimine tabi tutuldu. 4 ay süreyle yakın koruma ve savunma teknikleri eğitimi gören 15 kursiyer için Türk Telekom binasında sertifika töreni düzenlendi.

Törende konuşan KOÇ-NAK Gençlik Spor Kulübü Antrenörü ve Kulüp Başkanı Hakan Koç, güvenlik görevlileri için yakın koruma ve savunma tekniklerinin önemli olduğunu söyledi. Koç, "KOÇ-NAK Gençlik Spor Kulübü tarafından dört aylık açmış olduğu VİP yakın koruma ve güvenlik-savunma teknikleri eğitimine kurum olarak katılan Afyonkarahisar Türk Telekom şirketinin tepe güvenlik memurlarını eğitmiştir. Böyle bir eğitimi öğrenmiş olmaları görev yaptıkları Afyonkarahisar Türk Telekom da daha kaliteli bir güvenlikçi olmalarını sağlanmıştır. Aslında böyle bir eğitimin bütün kurum ve kuruluşların güvenlik memurlarının alması gerekmekte çünkü etrafımıza baktığımızda kurumlarda çıkan bir takım taşkınlıkları bastırmakta ve durdurmakta yetersiz kalınıyor. Ayrıca güvenlik şirketlerin kursiyerlerine ise yakın savunma eğitimi de verilerek toplumumuzda olaylar karşısında çaresiz kalmamak için güvenlik ve savunma eğitiminin önemli bir unsur olarak görüyoruz. Belgeli güvenlikçi değil vasıflı güvenlikçi yetiştiriyoruz" dedi.

Tepe Güvenlik Afyonkarahisar Güvenlik Sorumlusu ve Telekom Güvenlik Şefi Hakan Kumartaşlı, güvenlik görevlilerinin işlerinin zor olmasına rağmen sorumluluklarını bildiklerini belirtti. Kumartaşlı, "Çalışmalarımız her ne kadar yöneticilerimiz tarafından en iyi bir şekilde taktir edilse de bu bizim için yeterli değildir bu yüzden çıtayı her zaman yukarıya kaldırarak diğer emsallerimizle aramıza fark koymayı hedeflemekteyiz. Bu nedenle görev başındayken koruduğumuz tesislerimize ve çalışan personelimize karşı dışardan gelebilecek her türlü fiili taarruzlara karşı etkili ve çabuk bir şekilde müdahale edebilmek için personelimizin her an eğitimli, hazır, dikkatinin ve reflekslerinin en yüksek seviyede olmasını amaçlamaktayız. Bu nedenle tüm personelimizin eğitimine önem vermekteyiz. Bu sebeple Afyonkarahisar Koç-Nak Geçlik Spor Kulübü ve Derneği Çatısı altında Hakan Koç hocamızın bilgi tecrübe ve destekleriyle 4 ay süren Özel Güvenlik Uzmanlık eğitimi olan Yakın Savunma ve Vip Yakın Koruma eğitimini tamamlamış bulunmaktayız. Bu konuda bizlerden her türlü desteğini ve yardımlarını esirgemeyen Türk Telekom yöneticilerimize ve Hakan Koç hocamıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türk Telekom Müdürlüğü amirleri sertifikaları güvenlik görevlilerine takdim ettiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2009 Salı 23:49:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
süleyman demiral IP: 78.167.115.xxx Tarih : 3.10.2009 19:01:26

Yapılan bu eğitimlerin bizler için daha faydalı olduguna ve olacağına inanıyorum. bundan sonra da eminim ki her zaman eğitimlerin süreceğine ben ve arkadaşlarımın devam edeceğini düşünüyorum bu duruma kanaatkarım.