1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Halk adamıydı Recep Bey oldu!

KILIÇDAROĞLU, BAŞBAKAN ERDOĞAN'A YÜKLENDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, insanın inancı, düşüncesi ile kimliği ile Allah'ın yarattığı en yüce varlık olduğunu vurgulayarak, soy tartışmasının yanlış olduğunu söyledi.

Afyonkarahisar Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, pazarlık iddialarını hatırlatarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben "Yüreğin varsa, namuslu adamsan çık pazarlıkları anlat" şeklinde konuştu.

İnsanların soyu ve sopu ile uğraşmadıklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Onu insan olarak görürüz. Allah'ın yarattığı en değerli varlık olarak görürüz. Bu kardeşiniz onların ezberini o kadar bozdu ki, ne dediklerini bilmiyorlar. Size söz veriyorum. Afyonkarahisar'dan söz veriyorum. Onların ezberlerini, kimyasını, düzenlerini de bozacağım. Biz insanı insan olarak gördük. İnsanı baş tacı yaptık her yerde. İnsanın düşüncelerine saygı gösterdik ve dedik ki; her insan bizim gibi düşünmeyebilir. Ama bizim gibi düşünmeyen insanın da başımızın üstünde yeri var. Ona saygı duyacağız dedik. Recep Bey gibi yapmadık hiçbir zaman."

HALK ADAMIYDI SONRA RECEP BEY OLDU

AK Parti'nin 8 yıldır iktidarda olduğunu ancak halkın sorunlarına çözüm üretemediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisarlının mevcut sıkıntılarının bunun en güzel göstergesi olduğunu ifade etti. Kutsal Ramazan ayı içerisinde olunduğunu, manevi duyguların en yüksek düzeyde yaşandığını belirten Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan kul hakkı yiyenleri affetmemelerini istedi.

Afyonkarahisarlıların AK Parti'ye güvendiklerini ve oy verdiklerini ancak beklediklerini bulamadıklarını anlatan Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Güvendiniz oy verdiniz, adı Tayyip'ti o zaman Tayyip halk adamıydı, sonra Recep Bey oldu. Size gelip bu meydanda 2002'de çay simit hesabı yaptı. Geçen gün yine buraya 'evet' oyu istemek için geldi. Merak ettim, çay simit hesabı yapacak mı? Yapmadı, çünkü ne çay kaldı ne simit kaldı. Recep Bey köşeyi döndü."

DOKUNULMAZLIĞI KALDIRACAĞIZ SÖZÜNÜ TUTMADI

Başbakan Erdoğan'ın vatandaşa dokunulmazlıkları kaldırma sözü verdiğini ancak bu sözü tutmadığını anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Recep Bey millete karşı saygın varsa, yüzün varsa, dürüst adam imajı çizmek istiyorsan, önce sen dokunulmazlıkları kaldır da millet sana kalpazan demesin. Diyor ki, 'efendim bana iftira atıyorlar' Vallahi ben demiyorum. Devletin savcısı diyor. Altında Recep Bey'in imzası var."

Başbakan Erdoğan'ın miting meydanlarında kendisini Anayasa değişikliklerine neden karşı olduğunu açıklıkla ortaya koymadığı eleştirisini yönelttiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliklerinin içeriğini anlatarak, örgütlü toplumu ortadan kaldıracağını savundu.

Kenan Evren Anayasası'ndan daha kötü bir anayasa geldiğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Böyle bir tabloyla baskıcı rejimle her an yüz yüze gelebilirsiniz. Bu baskıcı rejim, faşist rejimdir. Goebbels'in bile yapmadığını bunlar yapıyorlar ve buna da demokrasi diyorlar" dedi.

HİÇ KİMSE KİMSENİN İMANINI ÖLÇEMEZ

Referandumda 26 madde için tek bir cevap verilmesinin yanlış bir yöntem olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, halka güvenen demokrat olanların maddelere tek tek 'evet' ya da 'hayır' oyu verilmesinden yana olunması gerektiğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan referandumda 'hayır' oyu vererek Türkiye'nin önünü açmalarını istedi. Başbakan Erdoğan'ın referandum çalışmaları kapsamında Afyonkarahisar'da yaptığı konuşmayı da hatırlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Ne dedi Başbakan? 'CHP, MHP, BDP, PKK, YARSAV bunlar hep birlikte' dedi. Şimdi ne oldu? Biliyorsunuz değil mi ne olduğunu? Şimdi Recep Beyin çıkıp millete bunun gerekçesini anlatmasını istiyorum. Yüreğin varsa, namuslu adamsan çık pazarlıkları anlat. İftiraya

gelirse iftira atarsın, bir de sözde müslüman geçinirsin. Burada diyor ki 'Ana muhalefet partisinin bizim müslümanlığımızı ölçecek kalibresi yoktur' diyor. Vallahi öyle bir niyetimde yok. Hiç kimse, kimsenin imanını ölçemez."

KILIÇDAROĞLU, BAŞBAKAN ERDOĞAN'A YÜKLENDİ
KILIÇDAROĞLU, BAŞBAKAN ERDOĞAN'A YÜKLENDİ
KILIÇDAROĞLU, BAŞBAKAN ERDOĞAN'A YÜKLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2010 Cuma 17:46:00
Güncelleme :21 Ağustos 2010 Cumartesi 13:14:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?