3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Hamilelere aşı başladı

ANNE ADAYLARINA DOMUZ GRİBİ AŞISI BAŞLADI

Afyonkarahisar'da, halk arasında domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsüne karşı hamilelere yönelik aşılama çalışmaları başladı. İl genelinde yaklaşık 6 bin anne adayına H1N1 aşısı yapılacak.

Afyonkarahisar'da hamilelere H1N1 aşı yapılmasına 2 Nolu Sağlık Ocağı'nda başlandı. Afyonkarahisar'a hamileler için ilk etapta 800 doz aşı geldiğini bildiren İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, il genelinde 6 bin anne adayı tespit ettiklerini ve aşılar geldikçe hamilelerin aşılanacağını ifade etti. Salgının dünya genelinde devam ettiğini ve Türkiye'yi de etkilediğini belirten Yemenici, Afyonkarahisar'da aşı yapılmaya 2 Kasım'da başlandığını ve bu zamana kadar 8 bin üzerinde kişiye aşı yaptıklarını söyledi.

Aşı yapma işleminin devam ettiğini anlatan Yemenici, ölüm olaylarının bütün illerde görüldüğünü belirtti.

Afyonkarahisar'da şu ana kadar sadece 43 yaşında astım hastası bir kişinin H1N1 virüsünden hayatını kaybettiğini söyleyen Yemenici, aşı yapılan kişilerin virüse yakalanmadığını ifade etti. Dünya da şu ana kadar 70 milyon kişinin aşı yapıldığını belirten Yemenici, aşının yan etki yapmadığını söyledi. Öğrencilere de aşı yapılacağını belirten Yemenici, 8 bin 500 öğrenci velisinin çocuklarını aşı yaptırmak için imzalı kağıt verdiğini belirtti. Şu an hastanelerde 33 civarı hastanın gribal enfeksiyondan tedavi

gördüğünü söyleyen Yemenici, bu kişilerin tedavisi bittikten sonra taburcu edildiklerini bildirdi. Yemenici, aşılamaların 2010 Mart ayı sonuna kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.

ANNE ADAYLARINA DOMUZ GRİBİ AŞISI BAŞLADI
ANNE ADAYLARINA DOMUZ GRİBİ AŞISI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2009 Salı 16:20:02
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 11:41:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?