2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Haşereyle mücadele çalışmaları

Afyonkarahisar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte haşereyle mücadele programını başlattı. 

Larva mücadelesi şeklinde başlanan programda, Özdilek bölgesinden şehir merkezine doğru ilerleyen ilaçlama ekipleri, bölgede bulunan bütün sulak alanlar, su birikintileri, kanal ve gübrelikleri ilaçlıyor. Sulak bölgelerin ve gübreliklerin ilaçlanması çalışmalarının Konya Yolu istikametinde Belediye Arıtma Tesisleri'ne kadar, Çevre Yolu istikametinde Akarçay boyunca Beyazıt Mahallesi'ne kadar devam edeceği belirtiliyor. 

Veteriner İşleri Müdürü Hulusi Kaplan, halkın rahat bir yaz dönemi geçirmesi için havaların ısınmasıyla birlikte sivrisinek larva mücadelesiyle ilaçlama çalışmalarını başlattıklarını belirterek, larva mücadelesinde şehrin imar alanları ve çevresinde ne kadar sulak bölge, yeşil alan, fosseptik, kanalizasyon ve gübrelik varsa tamamının ilaçlanacağını bildirdi. Kaplan, ilaçların Sağlık Bakanlığı ruhsatlı olup böcek gelişim engelleyici ve doğal çevreye zararı olmayan larvasitlerden olduğunu belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 13:26:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?