2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Hastanede garip ameliyat

 DİKKAT! GÖRÜNTÜLER YETİŞKİNLERE GÖREDİR!...



 

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde Dr. Halil İbrahim Özsoy Devlet Hastanesi'nde yapılan bir ameliyat sırasında çekilmiş skandal görüntülerin yankıları sürüyor.

Afyonkarahisar Tabip Odası Başkanı Dr. Kemal Demirkırkan, ameliyathane görüntülerinin herkesi dehşete düşürecek görüntüler olduğunu söyledi. Demirkırkan, konuyla ilgili, "Olayın iki boyutu olduğunu düşünüyorum. Birinci boyutu acil şartlar altında, branşı olmadığı halde, acil hastaya başarıyla müdahale eden genel cerrah arkadaşımız var. Olayın bu boyutu gerçekten taktire şayan. Branşı olmamasına rağmen, hayati tehlikesi olduğu için hastaneye sevk yapamadığı hastayı başarılı bir ameliyatla hayata  döndürüyor. Konunun bizi üzen tarafı ameliyat sırasındaki görüntüler. Ameliyathane görüntüleri gerçekten herkesi dehşete düşürecek görüntüler. Ne yazık ki, bu görüntüler ortaya çıkmış. Görüntülerde ameliyathanede olmaması gereken insanların orada olduğunu görüyoruz. Ameliyathane kıyafeti giymemiş kişilerin olduğunu görüyoruz. Ameliyathane dezenfektasyonunu ve hastanın hayatını ciddi oranda etkileyebilecek problemler" diye konuştu.

"SORUŞTURMA AÇACAĞIZ"

Hekimlerin hastalara karşı bir takım etik sorumluluklar taşıdığını anlatan Demirkırkan, "Hasta hakları dediğimiz bu sorumlulukların başında, hastanın mahremiyet hakkı var. Hastanın yakınından veya kendisinden izin almayan bu görüntülerin çekilmesini etik bulmuyoruz. Diğer yandan hastalarımız uyanıkken nasıl onlara karşı saygılı ve ahlaki kurallar içinde davranıyor isek, aneztesi almış uyutulan hastalar içinde aynı saygıyı göstermek durumundayız. Bu görüntülerde aşırı ciddiyetsizlik dikkati çekiyor. 

Bunların hiçbiri kabul edilebilecek durumlar değil" diye konuştu. Dr. Kemal Demirkırkan, açıklamalarının son bölümünde şu ifadelere yer verdi:
"Ameliyathanede yaşanan istenmeyen görüntüler İl Sağlık Müdürlüğü'nü ilgilendiriyor. Bildiğim kadarıyla İl Sağlık Müdürlüğü de, bu konuyla ilgili hemen bir soruşturma başlattı. Tabip Odası olarak bizim ilgilendiğimiz konu ise bunun ahlaki boyutu. Bununla ilgili de biz soruşturmamızı başlatacağız. Soruşturma ilgili hekim arkadaşın durumunu onur kuruluna göndereceğiz."

 

 

iha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 20:34:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osman selvi IP: 78.166.121.xxx Tarih : 14.09.2008 11:29:39

cesur doktorumuz herşeyi göze alarak bu ameliyatı başarılı bir şekilde yapmıştır.