1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Hastaneden çıkarılan işçilere destek

TÜRK-İŞ'TEN HASTANEDEN ÇIKARILAN İŞÇİLERE DESTEK

Türk-İş Afyonkarahisar İl Temsilcisi Muharrem Uslu, Devlet Hastanesi'nde temizlik işçisi olarak çalışırken sözleşmeleri feshedilen 182 işçinin mağduriyetlerine son verilmesi gerektiğini söyledi. Uslu, kentteki tüm sivil toplum kuruluşlarının konuyla yakından ilgilendiğini de belirtti.

Afyonkarahisar'da oda, dernek ve sendikadan oluşan yaklaşık 20 sivil toplum kuruluşu adına basın açıklaması yapan Türk-İş Afyonkarahisar İl Temsilcisi Muharrem Uslu, Devlet Hastanesi'nde temizlik işçisi olarak çalışırken sözleşmeleri feshedilen 182 işçinin haklarını sonuna kadar arayacaklarını bildirdi. İşsiz kalan işçilerin bir hiç uğruna oluşan mağduriyetlerine son verilmesi konusunda gerekli işlemlerin başlatılmasını beklediklerini ve takip ettiklerini anlatan Muharrem Uslu, şunları söyledi:

"Sözleşmelerin feshine ilişkin açılan davanın, gerekçe gösterilerek yeniden bir hizmet alımı ihalesinden kaçınıldığı tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir. Temizlik ve yemek hizmetleri, bu hizmetlere duyulan ihtiyaçların niteliği gereği, Kamu İhale Kanunu'na göre süreklilik arz eden işlerden olup hukuk sisteminin bu tür ihalelere engel olması düşünülemez. İhale Kanununun 21/b pazarlık usulü maddesi tam da bu tür durumlar için konulmuş bir hükümdür. Vatandaşlarımızın sağlığının ve 182 ailenin ekmeksiz bırakılmasının, yersiz yasal tereddütlere feda edilmesinin hiçbir açıklaması olamaz. Devlet işlerinde tereddüde yer yoktur."

Uslu, işçilerin yanında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2010 Pazartesi 16:39:04
Güncelleme :26 Ocak 2010 Salı 13:49:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?