30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Hastanın ilacı ayağına götürülüyor

AFYONKARAHİSAR'DA MOBİL ECZANE UYGULAMASI

Afyonkarahisar'da, bir yıl önce Türk Eczacılar Birliği ile Sağlık Bakanlığı'nın imzaladığı protokol ile hayata geçirilen mobil eczane sistemiyle hastanın ilacı ayağına kadar götürülüyor.

Afyonkarahisar'da, bir süre önce başlatılan mobil eczane sistemi kullanımı artıyor. Aile Sağlığı Merkezleri'nde tedavilerini yaptıran vatandaşların, burada yazılan reçeteleri il merkezindeki eczanelere iletiyor. O hafta nöbetçi olan eczane tarafından ilaçlar, hastanın evine götürülüyor. Afyonkarahisar'da Aile Sağlığı Merkezi olan ancak eczanesi bulunmayan Anıtkaya ve Gebeceler beldelerinde, mobil eczane uygulamasının kullanımının giderek arttığını bildiren Eczacı Şükrü Yurttekin, sistemin hastalar açısından çok yararlı bir hizmet olduğunu söyledi.

Sağlık Müdürlüğü tarafından her hafta bir eczanenin nöbetçi olarak tayin edildiğini anlatan Şükrü Yurttekin, nöbetçi eczanenin bir hafta boyunca isteyen hastaların ilaçlarını adreslerine kadar götürdüklerini bildirdi. Yurttekin, merkezdeki eczaneler tarafından Gebeceler ve Anıtkaya'da Aile Sağlığı Merkezi'nde tedavisini yaptıran ve ilaçlarını şehir merkezine gelerek alamayanlara bu hizmeti sunduklarını söyledi.

Anıtkaya beldesi Aile Sağlığı Merkezi'nden Dr.Selahattin Sezgintürk de, muayenesini yaptıran her hastaya, ilacını isterse mobil eczaneler ile adresine kadar getirtebileceklerini ilettiklerini söyledi. Dr.Sezgintürk, her hastaya konuyla ilgili bilgi verdiklerini belirterek şöyle konuştu: "Hastanın kendi eczanesinden alma hakkı da olduğu gibi isterse Sağlık Müdürlüğü ile Eczacılar Birliği'nin her hafta görevlendirdiği o eczaneden alma hakkı da var. Bu uygulamadan önce Aile Sağlığı Merkezi bulunup da eczane olmayan yerlerde vatandaş kendi imkanları ile almaya çalışıyordu. Eczane adrese kadar ilaçları teslim ediyor."

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2011 Perşembe 11:25:04
Güncelleme :9 Haziran 2011 Perşembe 18:59:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?