4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Havaalanı tartışması alevleniyor

Emekli Albay İsmail Özdilek, Afyonkarahisar'daki NATO'ya ait askeri havaalanının 6 milyon dolarlık bir kaynak ile sivil uçuşlara açılabileceğini ifade etti.

Emekli Albay İsmail Özdilek, Afyonkarahisar'daki NATO'ya ait askeri havaalanının Türkiye'nin en modern havaalanı olduğunu söyledi. Altıntaş'a yapılacak bölgesel Zafer Havaalanı'nın 600 milyon dolara mal olacağının altını çizen Özdilek, Afyonkarahisar'a yararlı olması için askeri havaalanının sivil uçuşlara açılması gerektiğini söyledi.

Albay Özdilek, Belçika'nın Brüksel şehrinde faaliyet gösteren Desti Travel Turizm'in sahipleri Aydın ve İskender Tekin ile birlikte basın toplantısı gerçekleştirdi.

Altıntaş ilçesine yapılacak olan bölgesel havaalanı konusunu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) taşıdığını ve mahkemenin devam ettiğini belirten Özdilek, mahkeme devam ederken Altıntaş'a yapılacak havaalanının inşaatına başlanamayacağını kaydetti. Özdilek, buraya bir çivi dahi çakılması durumunda Ulaştırma Bakanı'nın 'Devleti zarara uğratmaktan' dolayı Yüce Divan'da yargılanacağını iddia etti. Yıllardır askeri havaalanının sivil uçuşlara açılması için mücadele verdiğini belirten Özdilek, buranın sivil uçuşlara açılmaması nedeniyle günlük 1 milyon dolar kayba uğradığını, Altıntaş sevdasının Afyonkarahisar'ın kalbine giden damarları tıkadığını dile getirdi.

"YILLIK 10 BİNİN ÜZERİNDE YOLCU BELÇİKA'YA GİDİP GELİYOR"
Belçika'dan Türkiye'ye yıllık 10 binin üzerinde yolcu gönderdiklerini dile getiren Desti Travel Turizm'in sahibi Aydın Tekin, Belçika'da binlerce Afyonkarahisar'lı yaşadığını ve bu insanları uçak ile direk Afyonkarahisar'a uçurmak istediklerini belirtti. Afyonkarahisar'lı olarak şehre ellerinden gelen her türlü desteği yapacaklarını vurgulayan Tekin, "Şu anda Belçika'dan Afyonkarahisar'a gelenler Eskişehir'e iniyor. Biz bu uçuşların Afyonkarahisar'a olması ve askeri havaalanının sivil uçuşlara açılması için çok mücadele verdik. Uçuşların direkt Afyon'a olmasının şehre büyük katkıları olacaktır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2009 Cumartesi 12:56:01
Güncelleme :8 Şubat 2009 Pazar 12:36:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?