1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Haydar Baş: 'Hayır' diyeceğiz

BTP GENEL BAŞKANI HAYDAR BAŞ, AFYONKARAHİSAR'DA

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Anayasa değişiklik paketi için yapılacak referandumda parti olarak 'hayır' diyeceklerini söyledi.

BTP 3'üncü eğitim toplantısı Afyonkarahisar Korel Termal otelde gerçekleşti. Toplantıda konuşan BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan Anayasa değişikliği oylamasında parti olarak değişikliğe 'hayır' diyeceklerini ifade etti. Parti olarak hayır demelerinin nedenini de açıklayan Genel Başkan Baş, Anayasa değişikliği paketini hazırlayanların 1982 Anayasa'sını hazırlayanların şimdi de mevcut hükümeti getirdiğini iddia etti. Baş, "Eski Anayasayı kim hazırladı ise bu da

onların eseridir. Niçin o bütünü bozmak için, yok etmek için o bütün yok olmadıktan sonra toprak altındaki madenler servet onların boğazlarına tıkanacakta ondan, burada atım atamayacaklarda ondan dolayıdır. Öyleyse bölelim parçalayalım. İşte bu Anayasa'nın adı Türk coğrafyasını bölmek ve parçalamaktır" dedi.

 

"PARTİ OLARAK REFERANDUMA 'HAYIR' DİYORUZ"

Demokratik olarak Bağımsız Türkiye Partisi kadar hiçbir parti kurum ve kuruluşlarını serbest bırakmadığını anlatan Baş, kadınlarımız ve gençlerimiz ayrı merkezlerde toplanarak kanatlarını ve fikirlerini söylediklerini dile getirdi. Genel Başkan Baş şöyle devam etti: "Partimizdeki kadın ve gençlerimiz ayrı ayrı merkezlerde toplanarak karara vardılar. Toplanan 150 genç delege arkadaşımız referanduma hep birlikte 'hayır' dedi".

Ülkenin hakikaten çok zor meseleleri olduğunu ifade eden Haydar Baş, en önemli meseleler ise özelliklede ülkede tarım ve hayvancılık olduğunu belirtti. Baş, "Ülkemizde bir çok sorunlar ve meseleleri var. Bunlar Tarım, Hayvancılık, Madencilik, ormancılık, denizcilik, sanayisi, ticareti ve aklınıza ne geliyorsa. İşçisi, memuru, emeklisi, sosyal ve sivil kanat önderlerinin problemleri art arda sıraladığımız zaman binlerce sayfa tutacak bir kitabın yazılmasına vesile olacak problemlerimiz var. Ama benim

görebildiğim kadarı ile bu gün toplumda öyle bir problem üretilmiş ki, bu problem bunun merkezinde o da ne, inanmış insanımızı tevyid akilesinden soyutladılar" şeklinde konuştu.

BTP GENEL BAŞKANI HAYDAR BAŞ, AFYONKARAHİSAR'DA
BTP GENEL BAŞKANI HAYDAR BAŞ, AFYONKARAHİSAR'DA
İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2010 Pazar 16:12:00
Güncelleme :18 Temmuz 2010 Pazar 23:56:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?