2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Haydi kan bağışına

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer (ANS) Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde kurulan Kan Merkezi, gönüllü kan bağışçılarını bekliyor.


Afyonkarahisar ve bölgesine hizmet veren Kan Merkezi, hakkında bilgi veren AKÜ Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Kan Bankası Sorumlusu Doç. Dr. Mustafa Altındiş, AKÜ Kan Merkezi'nin, kan ve kan ürünleri hazırlayabilen A sınıfı bir merkez olduğunu söyledi. Doç. Dr. Altındiş, milyonlarca insanın hayatını, kanlarını hiçbir karşılık beklemeden bağışlayan, tanımadığı insanlara borçlu olduğunu belirterek, "Ancak dünyanın çok büyük kısmı güvenli kana ulaşamamaktadır. Tüm bilimsel veriler dikkate alındığında gönüllü, karşılıksız kan veren bağışçıların güvenli kan kaynağının esas kısmını oluşturduğunu görüyoruz. Çünkü potansiyel olarak HIV, hepatit virüsleri gibi kan yoluyla bulaşan enfeksiyonları alıcılarına bulaştırma riski çok düşüktür" dedi.


Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü'nün, bu isimsiz kahramanlara ithaf edildiğini anlatan Doç. Dr. Altındiş, Afyonkarahisarlıları gönüllü kan bağışçısı olmaya davet etti.

..
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 14:57:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?