4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Hayvan pazarı isyanı

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından merkez Sahipata mahallesindeki hayvan pazarında satışlar yasaklanmasına rağmen, hayvan satıcıları yasağa uymayarak burada pazar kurdu.

Afyonkarahisar Merkeze bağlı Çayırbağ Beldesi’nde yeni yapılan hayvan pazar yerine gitmek istemeyen satıcılar, polis ve zabıta tarafından önlem alınması rağmen sabahın erken saatlerinden itibaren eski yerlerine geldi. Pazar yerinin kapılarının kapalı olmasına rağmen tüccarlar, getirdikleri hayvanları bölgeye konuşlandı.

Satıcılarla polis ve zabıta arasında gergin anlar yaşanmaması için Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Ali Bilkay da bizzat olay yerine geldi. Hayvan satıcıları ve Çayırbağ Belediye Başkanı Mustafa Kılınç ile görüşen İl Emniyet Müdürü Bilkay, polis ve zabıta ile pazarcılar arasından bir gerginlik yaşanmaması için uyarılarda bulundu.

Satıcıların yasağa uymalarını ve buraya satış için gelmemelerini söyleyen Müdür Bilkay, olaya esprili bir şekilde yaklaşarak, "Burası hayvan pazaryeri, şimdi burada kasap falan çoktur. Satır, bıçak ve kesici alette vardır. Herhangi bir gerginlik yaşanması istemeyiz. Sizlerden ne isteniyorsa onu yerine getirmenizi bekliyoruz" dedi.

Çayırbağ Belediye Başkanı Mustafa Kılınç ise bölgelerine yaptıkları hayvan park pazar yerinin yasal hiçbir sorunun olmadığını ifade ederek, yeni yerin şu anda açık ve kullanılabilir durumda olduğunu kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 15:16:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?