2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Helvacı büyükşehir için aday oldu

Bolvadin Belediye Başkanı Dr. Ahmet Naci Helvacı, düzenlediği basın toplantısında Afyonkarahisar Belediye Başkanı aday adaylığını açıkladı.

Çok önceden bu kararı aldığını belirten Helvacı, nasip olması halinde sıra dışı bir kişilik olarak eğitimi ve birikimiyle şehri hak ettiği yere getirmeyi planladığını söyledi.

Marble Çakmak Otel'de Afyonkarahisar Belediye Başkanı aday adaylığını açıklayan Bolvadin Belediye Başkanı Dr. Ahmet Naci Helvacı, iddiasıyla dikkat çekti. Helvacı, 2004 yılının Mart ayından itibaren, Bolvadin ilçesinde Belediye Başkanlığı görevinde bulunduğu yaklaşık 5 yıllık sürede yapmış olduğu çalışmaların yakından takip edildiğini söyledi. Görev süresi içerisinde yürüttüğü çalışmalarda AK Parti misyon ve vizyonuna uygun eserler ortaya koyduklarından söz eden Naci Helvacı, daha önceki belediye borçlarından dolayı tahsisatın yüzde 40'ı kesilen bir belediye olmalarına rağmen hiçbir zaman mağduriyet edebiyatı yapmadan; mevcut kaynakların arttırılıp, yeni kaynaklar bulup, önemli işleri ilgili kurumların yapmasını sağladıklarını ifade etti.

Helvacı ayrıca, projelerine destek temin ederek, teşkilatın ve vekillerin desteğiyle bütün işleri en iyi şekilde gerçekleştirdiklerini ifade etti. Dr. A. Naci Helvacı; "Paranız var, projeniz yoksa mirasyedi evlat; projeniz var, paranız yoksa kötürüm insan gibisinizdir. Hareket edersiniz ama yavaş ilerlersiniz. Belediyenin başında olacak kişi bu ikisini de temin edebilecek kapasite ve birikimde olmalıdır. Ege'nin doğu eteklerinde geleni ağırlayıp, gideni uğurlayan bir gelin konumunda olan Afyonkarahisarımız, büyük bir potansiyele haiz bir kenttir. Buna rağmen çoğu kent dışarıya açılmak için çaba sarf ederken, Afyonkarahisar zaten dışarıya açık olan bu coğrafi konumunu yeterince değerlendirememesinin sıkıntısını çekmektedir. Başta imar, ekonomik kalkınma ve trafik olmak üzere şehrin acil olarak ilgilenilmesi gereken alanlarının tümünde yapacağımız çalışma ve hazırlayacağımız projelerle bölgenin en gelişmiş ve kalkınmış illerinden birisini doğurmak amacıyla yola çıktık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 20:07:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?