3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

HEM'den yıl sonu sergisi

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesi Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından açılan kursları bitiren kursiyerlerin yıl boyunca hazırladığı ürünlerin bulunduğu sergi açıldı. 

Mesleki Eğitim Merkezi salonundaki serginin açılışında konuşan, Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, halk eğitiminin, toplumu, her seviyede ve kesimdeki fertlere, ihtiyaçlara dayalı programlar halinde sunulan bir faaliyet olduğunu belirtti. Halk eğitiminin, toplumun bütününe hitap etmek olduğunu ifade eden Bilgin, "Ekonomik hayatın gelişmesi, yeni üretim tekniklerinin halka tanıtılması ve uygulanması halk eğitim merkezlerinin faaliyetleri ile mümkün olmaktadır. Halk eğitim merkezleri, insanları tüketen değil ürüten insan haline getirmiştir. Verilen kurslarla, kursiyerler sosyal ve kültürel yönden de eğitilerek, kolektif çalışma ve üretme alışkanlıklarını elde ediyorlar" diye konuştu. Emirdağ Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nurettin Diker ise, halk eğitiminin tek özelliğinin isteğe bağlı bir eğitim sistemi olduğunu kaydederek, bu eğitimin yılın 12 ayı, günün 24 saati devam edebildiğini söyledi. Emidağ Halk Eğitim Merkezi'nde yıl içerisinde toplam 167 kurs açıldığını vurgulayan Diker, "Yıl içerisinde açılan bu kurslarımıza bin 949 bayan, bin 982 erkek olmak üzere toplam 3 bin 931 insanımız katılmıştır. Halk Eğitim Merkezi, okuma yazma, sosyal, kültürel, meslek edindirme, açık öğretim, açık öğretim lise kayıtlarıyla hizmet veriyoruz. 

Halk eğitimi zorunlu bir çalışma değil istek ve ihtiyaç duyulanların hizmetine sunulmuş bir hizmettir. Tek özelliği ise isteğe bağlı olmasıdır" şeklinde konuştu. Törende kursiyerler adına konuşma yapan ve okuma yazma kursunu başarıyla bitiren 55 yaşındaki Kaniye Erkuru, okuma yazma bilmeden önce kör yaşadığını, ancak şu anda görerek yaşadığını belirtti. Şu anda okuyabildiğini ve düşündüklerimi de yazabildiğini dile getiren Erkuru, "Okumayı öğrenmeden önce yaşadığım hayatın zorluklarını burada anlatmaya kalksam saatler yetmez. Artık kendi kendime yatabiliyor, hastaneye, işime kendim gidebiliyorum. Okuma yazma bilmeyen her kadını ve erkeği bize verilen bu büyük fırsattan yararlanmaya çağırıyorum. Artık kimse cahil kalmasın. Toplumumuzun cahil insanlara değil okuyan, anlayan, düşünen insanlara ihtiyacı var" ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından, açılan kursları başarıyla bitirenlere belgeleri verildi. Tören, Halk Eğitim Merkezi müzik topluluğunun kısa konseri ve halk oyunları gösterileri ile sona erdi.
iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2007 Cuma 13:48:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?