4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Her Meclise Bir Gençlik Temsilcisi

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Üyeleri, Ulusal Gençlik Parlamentosu tarafından düzenlenen "Her Meclise Bir Gençlik Temsilcisi" isimli kampanyaya destek oldu.

Ulusal Gençlik Parlamentosu tarafından düzenlenen "Her Meclise Bir Gençlik Temsilcisi" isimli kampanyaya, Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Üyeleri’nden destek.

Kampanya çerçevesinde Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Üyeleri yaptıkları açıklamada; "Biz üniversitelerin, liselerin, gençlik sivil toplum kuruluşlarının, gençlik merkezlerinin ve gençlik gruplarının temsilcileriyiz. Biz illerimizdeki demokratik süreçlerde seçilen gençlik parlamenterleriyiz. Biz gönüllülük bilinciyle hareket eden, sorunlarını bilen, çözüm üreten, paylaşımcı, değerlerine bağlı ve değer yaratan, girişimci ve gelişimin savunucusu gençleriz. Biz, ülkemizde bütüncül bir gençlik politikası oluşturulması amacıyla gönüllü, şeffaf, paylaşımcı çalışmalar yürüten Ulusal Gençlik Parlamentosu’yuz. 2006 yılında 73 ilde başlatmış olduğumuz 'Seçilmek İstiyorum Kampanyası" ile milletvekili seçilme yaşının 30'dan 25'e indirilmesini sağlayarak, bu anayasal hakkımızı elde ettik. Siyasi parti liderlerine, il teşkilatlarına ve halkımıza sesleniyoruz, nüfusunun yüzde 50’si, 28 yaşın altında olan ülkemizde, gençsiz siyaset anlayışı temsilde adalet ilkesi ile bağdaşmamaktadır. Çarşamba günü saat 11.00'de, 73 il ve 92 kentte harekete geçiyoruz.”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 14:25:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?