3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Hukukçular Afyon'da buluştu

Adalet Bakanlığı'nca organize edilen Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ev sahipliğini yaptığı ‘Uzlaştırma El Kitabı Çalışma Toplantısı’ İkbal Termal Otel'de başladı. Üç gün devam edecek olan toplantıya çok sayıda hukukçu katılacak.

Ceza Adalet Sisteminde Uzlaştırma Uygulamalarının Geliştirilmesi Projesi kapsamında organize edilen ‘Uzlaştırma El Kitabı Çalışma Toplantısı’ başladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol, böyle bir çalıştayın Afyonkarahisar’da gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

GÖRÜŞLERİNİ BİLDİRDİLER
Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı Çetin Şen ve UNDP Demokratik Yönetişim Program Müdürü Dr. Leyla Şen’in sunum yaptığı toplantıda, Uzlaştırma El Kitapçığı İçeriğinin ve Görev Dağılımı tartışmaya açıldı. Konuyla ilgili olarak Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Tetkik Hakimi Mustafa Demir, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Usul Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cumhur Şahin, İTÜ Ceza ve Ceza Usul Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Sözüer, Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Serdar Özbek ve Uluslararası Uzman Andrejs Berzins, konuyla ilgili görüşlerini dile getirdi.

Kitapçığın ‘Uygulayıcı Katkılarının Tartışmaya Açılması’ bölümünde ise Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Seydi Kaymaz, Yargıtay Tetkik Hakimi Hasan Tahsin Gökcan, Tavşanlı Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, Manisa Hakimi Sabri Usta ve Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım birer konuşma yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 13:06:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?